‘Marianne Thyssen kan belangrijke portefeuille binnenhalen’

‘Marianne Thyssen kan belangrijke portefeuille binnenhalen’

Foto: BDW

Europarlementslid Marianne Thyssen (CD&V) zou een belangrijke portefeuille kunnen binnenhalen mocht de Belgische regering haar voordragen om eurocommissaris te worden. Dat zegt een bron in de omgeving van toekomstig Europees commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. De Luxemburger voerde samen met Thyssen campagne en ‘waardeert haar sterk op het professionele vlak’.

Juncker zou zich ook zorgen maken over het weinig aantal vrouwelijke kandidaten voor een plaats in de Europese Commissie. Mocht de Belgische regering haar aanduiden als nieuwe eurocommissaris, zou ze veel kans maken op een belangrijke portefeuille.

De aanduiding van een nieuwe Belgische EU-Commissaris is op dit moment niet zo evident, omdat de regering in lopende zaken is en het aantreden van een nieuwe regering nog wat op zich kan laten wachten. Aftredend eerste minister Elio Di Rupo zei eerder dat hij de verschillende politieke partijen zou raadplegen om snel tot een consensus te komen rond een voordracht. Een snelle voordracht zou immers de kansen op een belangrijke portefeuille binnen de Commissie verhogen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees