Gent wil statiegeld op PET en blikjes, 'voor strijd tegen zwerfafval'

Gent wil statiegeld op PET en blikjes, 'voor strijd tegen zwerfafval'

Foto: archief/fvv

Gent - Het stadsbestuur van Gent heeft een zeven pagina's lange wishlist naar de Vlaamse overheid gestuurd met peperdure investeringen waarvoor de stad ofwel zelf geen geld heeft, ofwel geen bevoegdheid. Een van de wensen is het invoeren van statiegeld voor PET-flessen en blikjes.

Op het verlanglijstje, officieel een 'memorandum', staan veel zaken waarvoor Gent al meer dan tien jaar om een oplossing smeekt, zoals de Dampoort. Van andere, zoals de Gentse Oosterweelverbinding, valt te vrezen dat ze er nooit zullen komen.

Een opvallende nieuwe eis vanuit Gent aan de nog-te-vormen Vlaamse regering is statiegeld invoeren voor blikjes en PET-flessen. ‘Essentieel in de strijd tegen zwerfafval’, klinkt het. ‘Als PET en blik een waarde zouden krijgen, zullen ze niet meer achteloos weggegooid worden.’

Op de wishlist staan nog opvallende nieuwe vragen. ‘Maar geen onredelijke dingen’, volgens schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. ‘Als er maar oplossingen komen.’

Alle opvallendste vragen uit het verlanglijstje van Stad Gent? Lees het volledige artikel in De Gentenaar van donderdag 3 juli 2014.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio