150 vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden

Zomerfeest bulkt van nieuwigheden

© ivh

Onder impuls van onder meer onderpastoor De Smet vond in 1965 het eerste Zomerfeest plaats. Een halve eeuw later kent dat evenement, waarvan de opbrengst dient om de infrastructuur van de parochie te optimaliseren, nog steeds veel succes.

IVAN VANHOVE

‘De eerste Zomerfeesten waren gekoppeld aan de 11-juliviering’, weet Bart Van Herck. Hij is coördinator en programmator van het huidige feestcomité en stelde ook een retrospectieve tentoonstelling samen.

‘Het eerste Zomerfeest was een schot in de roos. De combinatie van een handelsbeurs met feestactiviteiten viel in de smaak van onze parochianen. Het Zomerfeest bracht dan ook in de loop der jaren heel wat geld in het laatje. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld 24.000 euro. We hebben elk jaar opnieuw geprobeerd om meer variatie in het programma te stoppen. En dat is ook nu weer het geval’, beklemtoont Van Herck.

‘Voor het jubileumfeest dragen de medewerkers een speciaal T-shirt, we laten een frituurwagen aanrukken, vormen het wijnhuis om tot een lounge, organiseren een handelsbeurswedstrijd, zorgen met Koen De Pauw voor speciale verlichting in de feesttent, houden een jubileumexpositie en schenken de exclusieve Cuvee Jubilee van Brouwerij Van Steenberge. De comedynight op vrijdag 4 juli (vanaf 20.15 uur) is eveneens nieuw. Daarvoor doen we een beroep op de cracks Kamagurka en Gunter Lamoot. Kaarten kosten 12/10 (vvk) euro’, zegt Van Herck.

Zaterdag 5 juli wordt het feestgebeuren op gang getrokken met een streetparade met fanfare en paardentram. Na een academische zitting wordt om 17.30 uur de handelsbeurs geopend. In café Brazil wordt om 18 uur de match België-Argentinië op groot scherm geprojecteerd. Voorts poppenkastvoorstelling met nonkel Rik en een optreden van The Weedfarmers en Kommorov. Joke Herremy, een deelneemster van The Voice van Vlaanderen, is zondag 6 juli om 14.30 uur de gast op de zangwedstrijd The Voice van Ertvelde. Na een zumbasessie is om 21 uur ‘Ertvelde zingt’ geprogrammeerd. Vanaf 22.30 uur zorgt Belle Perez voor sfeer. Een feest voor 55-plussers en rommelmarkt voor kinderen zijn maandag 7 juli de blikvangers. Om 22.30 uur start de jubileumnacht met het kwartet Abba 4U.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus