Daniel Van Buyten: ‘Sms’jes gekregen van Pep Guardiola’

Daniel Van Buyten: ‘Sms’jes gekregen van Pep Guardiola’

Foto: pn

Daniel Van Buyten is samen met Thibaut Courtois de enige Rode Duivel die nog geen minuut miste op deze Wereldbeker in Brazilië. De 36-jarige verdediger werd al meermaals afgeschreven, maar doet het uitstekend op dit WK en kijkt zaterdag in de kwartfinales het Argentinië van topper Lionel Messi in de ogen.

 

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

‘Argentinië is een van de beste voetballanden ter wereld en in mijn ogen is Lionel Messi de allerbeste speler op aarde. Dat moet voor ons een motivatie zijn. Maar ze hebben niet alleen Messi, want ook Angel Di Maria speelt ongelooflijk. Ze hebben veel offensief geweld, het is aan ons om met een groot hart te spelen’, klonk het.

 

Van Buyten beslist na het WK pas waar zijn toekomst ligt, maar heeft in Brazilië wel nog contact met Bayern-coach Josep Guardiola. ‘Pep volgt het toernooi goed en stuurde me al enkele sms’jes. Hij steunt mij, net als alle ploegmaats van Bayern op dit WK. Hij vindt dat we gegroeid zijn in het toernooi en dat we in onze kansen moeten geloven tegen Argentinië.’

Eerder op de dag had bondscoach Marc Wilmots op zijn persconferentie nog de loftrompet bovengehaald voor zijn ouderdomsdeken. ‘Daniel is een superprof en leeft voor het voetbal. Hij denkt aan elk detail, al drinkt hij na de wedstrijd wel graag zijn glaasje wijn’, lachte de coach. ‘Je moet altijd vertrouwen in jezelf hebben, jezelf professioneel gedragen en nooit opgeven. Hard werken wordt beloond’, stelde Van Buyten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0