Tien chihuahuapups gestorven na extreme verwaarlozing door eigenaar

Tien chihuahuapups gestorven na extreme verwaarlozing door eigenaar

De hondjes die het gehaald hebben, worden opgevangen door medewerkers van het Blauwe Kruis. Foto: mvn

Oostkamp -

De politie trof gistermorgen tien dode chihuahua puppy's aan in een woning in de Stationsstraat in Oostkamp. De eigenaar is verdwenen en wordt door de politie gezocht.

Het was een alerte buur die had gezien dat er een dood hondje in de woning lag. De agenten vielen er gistermorgen samen met enkele mensen van het Blauwe Kruis van Brugge binnen. Ze geloofden hun ogen niet toen ze de woning binnen stapten. De vloer lag namelijk bezaaid met uitwerpselen en her en der lagen kadavers van kleine hondjes. In een bench zat een vrouwtjeshond met vijf dode pups zonder eten of drinken. Er werd zelfs een dood hondje in een kast terug gevonden.

‘In totaal vonden we tien overleden hondjes’, zegt Thomas Schoutteet van het Blauwe Kruis. ‘Die stierven allemaal omdat ze geen eten of drinken kregen. Zes andere diertjes waren nog in leven. Twee daarvan zijn er erg aan toe. Het is nog niet zeker of die het zullen halen. We doen er alles aan om hen zo goed mogelijk te verzorgen. Samen met een andere medewerkster nemen we ze zelfs mee naar huis. Ze moeten namelijk regelmatig kleine porties eten krijgen om opnieuw op krachten te komen. Als dierenliefhebber breekt je hart als je zoiets ziet. Die hondjes hadden geen schijn van kans zonder eten en drinken.’

De eigenaar van de woning is momenteel nergens te vinden.

Corrigeer

NIEUWS