Voortvluchtige terrorist Tomas Boutens opgepakt

Voortvluchtige terrorist Tomas Boutens opgepakt

Foto: pn

Hamont-Achel - Het FAST-team van de federale politie heeft gistermiddag in het Limburgse Hamont-Achel de voortvluchtige terrorist Tomas Boutens (32) opgepakt. Dat bevestigt het federale parket.

Tomas Boutens (foto) is de oprichter van het extreemrechtse Bloed Bodem Eer Trouw (BBET) dat in het leger infiltreerde. Hij werd op 7 februari veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, wegens het plannen van terreuracties en het verspreiden van geweldverheerlijkende ideologie.

De rechter vroeg niet de onmiddellijke aanhouding van Boutens, hoewel die geen bekend adres had. Omdat hij zich niet aanbood bij de gevangenis, was hij voortvluchtig.

Tomas Boutens is afkomstig uit Buggenhout in Oost-Vlaanderen, maar sloot zich enkele jaren geleden aan bij de Limburgse motorbende Mjölnir MC in Lommel. Hij werd aangetroffen in de woning van een vrouw die lid is van dezelfde club.

Boutens had geen beroep aangetekend tegen het vonnis, zoals vier van zijn kompanen. Zij kregen vorige week een nieuw proces.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees