Lezers kunnen B&Bee uittesten op Gentse Feesten

Slapen in een honingraat? Test het zelf uit deze Gentse Feesten

Foto: Frederiek Vande Velde

Gent -

Onder andere Tomorrowland en Rock Werchter toonden al interesse maar de wereldprimeur voor het eerste ‘Honingraathotel’ gaat naar de Gentse Feesten. Tien dagen lang zullen bekende Vlamingen en lezers van De Gentenaar op DOK Gent de ‘B&Bee’ testen. Nadien kunnen festivalgangers wereldwijd er hun roes in uitslapen.

Ikea had het niet beter kunnen bedenken: zeshoekige slaapplaatsen uit hout die op elkaar gestapeld kunnen worden als honingraten. De ‘cocons’ uit elkaar halen is kinderspel, net als het transport, waarbij geen ruimte verloren gaat.

Het ‘Honingraathotel’ of ‘B&Bee’ is een idee van Barbara Vanthorre (37) uit Damme. De coördinatrice van sociale werkplaats Compaan kreeg het idee tien jaar geleden toen ze de zon zag opkomen tijdens de Gentse Feesten. ‘Ik wilde slapen en terwijl ik naar huis wandelde, besefte ik dat er tijdens festivals een alternatief nodig is voor dure hotels.’

Prototypes

Pas vorig jaar kwam Vanthorre samen met Ron Hermans, directeur van Labeur vzw, met het idee naar buiten en meteen wonnen ze de Instant Innovation Award. Een jaar later staan de eerste zes prototypes van de B&Bee in het magazijn van Labeur aan de Nieuwevaart.

‘Wij willen met ons project absoluut laaggeschoolden aan een job helpen’, zegt Vanthorre. ‘Alles wordt hier met de hand gemaakt door werknemers van vzw Labeur en Compaan. Nog maar één cocon is uitgerust met een matras. Er is dus nog heel wat werk om de zes prototypes tegen 18 juli Gentse Feesten-proof te maken.’

Wil jij een onvergetelijke overnachting in de B&Bee winnen? Surf dan naar www.gentenaar.be/bee

Lattenbodem

Voor ze haar B&Bee in 2015 op de rest van de wereld loslaat, wil Vanthorre tijdens de Gentse Feesten testen of het echt lekker slapen is in die houten cocons. Daarom staan de prototypes tien dagen op de site van DOK Gent.

‘We vragen de deelnemers onder meer naar de temperatuur, de geluidsisolatie, de kwaliteit van de matras en de stevigheid van de lattenbodem. Koppels moeten zich niet inhouden, we hebben als eens met vier op het bed gezeten. Het is niet doorgezakt’, zegt Vanthorre lachend.

Hoewel het project nog in een testfase zit, reageerden heel wat festivals al laaiend enthousiast. ‘Veel oudere festivalgangers en heel wat vrouwelijke bezoekers willen meer luxe en comfort’, zegt Vanthorre.

Festivalcampings

Bovendien is het stapelhotel een ideale oplossing voor het plaatsgebrek op de festivalcampings. ‘Wij mogen onze cocons tot vier verdiepingen hoog stapelen en kunnen per honderd vierkante meter 52 mensen te slapen leggen. Met tenten is dat maar de helft.’

Luc De Vos, Sam De Bruyn, Tine Embrechts en Eva Daelman zijn maar enkele van de bekende Vlamingen die al toezegden om de B&Bee te testen tijdens de Gentse Feesten. Maar ook lezers van De Gentenaar kunnen deelnemen aan dit uniek proefproject.

Het enige wat u moet doen is een vraag beantwoorden op de site van De Gentenaar. De winnaars krijgen na een ongetwijfeld legendarische nacht ‘s ochtends een heerlijk ontbijt aangeboden.

Wil jij een onvergetelijke overnachting in de B&Bee winnen? Surf dan naar www.gentenaar.be/bee

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio