Massale evacuatie uit Kanaaltunnel

Massale evacuatie uit Kanaaltunnel

Foto: AFP

In totaal 382 passagiers van een auto- en passagiersshuttle Folkestone-Calais moesten maandag geëvacueerd worden na een probleem met de bovenleiding. Dat heeft een verantwoordelijke van Eurotunnel, de uitbater van de Kanaaltunnel, bekendgemaakt.

Maandag omstreeks 7.30 uur deed zich een 'elektrisch technisch incident' voor aan de bovenleiding van de trein, aldus de persdienst van Eurotunnel. Na goed 11 van de 48 kilometer in de tunnel kwam de trein tot stilstand.

De pendel van Eurotunnel, die 382 passagiers en vier honden vervoerde, moest geëvacueerd worden. Volgens AFP moesten zowat honderd passagiers hun wagen verlaten en werden ze via de diensttunnel op een uitgestuurde tweede shuttle gezet om de gestrande passagiers naar de terminal in Calais te brengen.
'We proberen de defecte trein nu uit de tunnel te halen en naar de Franse kant te brengen, zodat de passagiers hun wagen kunnen ophalen. Het betreft een zuiver technisch incident', benadrukte de woordvoerder van Eurotunnel.

'Een deel van de tunnel is momenteel gesloten. In de vijf andere delen gaat het verkeer voort', wat vertragingen van bijna twee uur meebrengt aan de Franse en Britse terminals, en een aantal annulaties, aldus Eurotunnel.

De Tour-karavaan zou normaal gezien via de Kanaaltunnel naar Frankrijk sporen, maar wegens het incident en de vertragingen reizen ze met het vliegtuig.

Eurostar raadt reizigers aan om niet noodzakelijke reizen vandaag uit te stellen. De operator ruilt tickets kostenloos om en zorgt ook voor een terugbetaling indien de reizigers dit wensen. Reizigers kunnen hiervoor terecht bij hun oorspronkelijk verkooppunt of via het Eurostar contact centre, aldus Jasmien Roelens, de woordvoerster van Eurostar.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S