Ook Italiaanse brasserie met zicht op meer van Battenbroek

Waterski Klub bouwt nieuwe jachthaven

Waterski Klub bouwt nieuwe jachthaven

De Antwerpse ondernemer Avi Blits aan het meer van Battenbroek in Walem. Daar komt zijn nieuwe brasserie Capriani Lakeside. Foto: Patrick Hattori

Mechelen - De Mechelse Waterski Klub, Waterwegen en Zeekanaal en Blits Group investeren samen 3,5 miljoen euro in een nieuw clubhuis, een jachthaven en een Italiaanse brasserie met zicht op het water. In het voorjaar van 2015 moet de nieuwbouw aan het meer van Battenbroek in Walem klaar zijn.

Twee jaar geleden werd de Mechelse Waterski Klub onteigend voor de aanleg van een overstromingsgebied. ‘Het project past in het Sigmaplan en moet Mechelen en omgeving beschermen tegen wateroverlast’, zegt Eric Aertssens, lid van de raad van bestuur van MWK. Hij beheert voor de club speciale projecten, en dat is wel het minste wat je kan zeggen van de nieuwbouwplannen. ‘Wij kiezen niet meer voor een clubhuis in hoevestijl zoals brasserie Battenbroek, maar voor een strakke nieuwbouw’, legt Aertssens uit.

Verelst mag die optrekken in de Blarenberglaan, vlakbij de gebouwen van meubelbedrijf Bulo. Op die plek wordt tegen de zomer van volgend jaar ook een compleet nieuwe jachthaven met aanlegsteigers gebouwd. ‘Dat is nodig voor de honderd boten die bij ons aangemeerd liggen. Met 750 actieve leden en 2.200 geregelde gasten zijn we één van de grootste clubs van het land’, zegt Eric Aertssens.

Klik hier en lees meer in editie Mechelen van Het Nieuwsblad van dinsdag 08 juli.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio