Na vijf jaar Spanje naar oostelijke Middellandse Zee

Doe-het-zelver met eigen boot naar Korfoe

Doe-het-zelver met eigen boot naar Korfoe

Eric Dullens in zijn zelfgebouwde boot. Foto: sdl

Lillo / Kalmthout / Stabroek -

Eric Dullens is klaar om met een boot – die hij zelf bouwde – van Lillo naar Korfoe te varen.

Dullens (52) is een super doe-het-zelver die helemaal alleen huizen en appartementen optrekt. Nu maakt hij in Lillo zijn zelfgebouwde boot klaar voor een verkenning — met zijn vrouw — van de Middellandse Zee vanuit Slovenië en Korfoe.

Eric Dullens bouwde onder meer zelf restaurant De Watergraaf in Stabroek. Later bouwde hij drie jaar lang aan een motorboot van 12 meter. Dat gebeurde in een houten uitvoering die nadien met epoxyschuim werd omhuld. Toen de Brioso (naam van een Spaans restaurant) klaar was, moest hij met een kraan over de achterbouw gehesen worden en op een truck gezet.

Intussen is De Watergraaf verkocht. Eric en zijn vrouw Tanja verblijven vaak in Zuid-Europa.

Ontdekking Griekenland

Wanneer Eric in ons land is, verdient hij de kost met de bouw van kleine appartementen. Alleen het plan wordt getekend door een architect, al de rest doet hij zelf: van graven over metselen tot beton gieten en het dak leggen.

‘Wij willen van het leven genieten op onze eigen manier’, zegt hij.

Om de oostelijke kant van de Middellandse Zee te bezoeken, heeft Eric de boot voor groot nazicht naar Lillo gehaald. Hij voer dwarsdoor Frankrijk langs het Kanaal van Bourgondië met haar 260 sluizen om uiteindelijk in de heimat te geraken.

Voorraad wijn

Twee maanden heeft hij aan de Brioso gewerkt. Alles uit mekaar gehaald en geschilderd. De motorboot is nu klaar om half juli met een dieplader over de weg naar Slovenië te worden gebracht. Van daaruit gaat het naar Kroatië voor een tocht langs de eilanden.

‘Korfoe wordt onze thuisbasis voor de ontdekking van Griekenland.’

Dochter Sarah (24) komt voor minstens twee weken. ‘Meestal eten we aan boord, waar mijn vrouw en ik in het kombuis koken. We hebben altijd voldoende voorraad, ook van minstens zestig flessen wijn. Eén voor iedere avond van de grote vakantie. Wat wil je meer hebben? ’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio