Geens moet zich in parlement verantwoorden voor BNP Paribas

Geens moet zich in parlement verantwoorden voor BNP Paribas

Foto: pn

Het parlement roept minister van Financiën Koen Geens (CD&V) zo snel mogelijk op het matje. De kans is groot dat hij zich volgende week donderdag, bij de eerste officiële zitting, meteen mag verantwoorden voor de heisa rond BNP Paribas. Als zijn uitleg niet volstaat, worden ook de twee Belgische regeringsvertegenwoordigers in de raad van bestuur van de bank opgeroepen.

‘De hamvraag is: wat wisten die regeringsvertegenwoordigers, wat wist de minister en wat wist de voltallige regering over de onethische praktijken van BNP Paribas? Een belangrijke aandeelhouder moet erop toezien dat de bank alle ethische regels volgt’, zegt Kamerlid Meyrem Almaci (Groen). Volgens John Crombez (SP.A) moet het parlement nog veel verder gaan in het bankentoezicht. ‘Het lijkt alsof die sector niets leerde uit de crisis’, klonk het gisteren in Terzake. Morgen beslissen de fractievoorzitters wie de revue moet passeren.

Intussen gaan er steeds meer stemmen op om de Belgische BNP Paribas-aandelen te verkopen. Koen Geens zit gewrongen tussen business en ethiek. Waarom we de aandelen beter (niet) verkopen, leest u in Het Nieuwsblad van dinsdag 8 juli 2014.

Corrigeer

NIEUWS