Britse Tourstart: commercieel succes, levensgevaarlijk voor renners

© blg

© epa

© blg

© blg

© epa

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Tour de France stak gisteravond het Kanaal over met een privévliegtuig. Vooral de 196 renners haalden opgelucht adem. De drie Britse dagen waren zonder meer megapubliciteit voor de sport. Maar er was ook een keerzijde. Nooit eerder was er zoveel volk bijeen voor drie dagen Tourstart, nooit eerder was het enthousiasme van het publiek zo gevaarlijk voor de renners.

Hugo Coorevits

Tour de France op Sportwereld.be

‘Ik ben blij dat we hier weg zijn’, gaf Johan Vansummeren toe. De Limburger botste in de Ronde van Vlaanderen op een vluchtheuvel in Wielsbeke op een vrouw en heeft ondertussen de schrik overwonnen. Maar toch. ‘We hebben in deze Tour en in het peloton regeltjes zat. We moeten onze papiertjes van ons lunchzakje op een bepaalde plaats gooien, drinkbussen in de verzamelzone deponeren, enzovoort. Ik vind dat de organisator ook iets aan de veiligheid van het peloton moet doen. Dit was écht niet evident koersen.’

Koersen was de voorbije dagen bijna de belangrijkste bijzaak in de Tour de France. Gisteravond laveerden de autocars door de avondspits van Londen, waar het verkeer elke dag in de knoop zit.

Elke dag opnieuw knalden er renners tegen de grond omdat de mensen een selfie wilden nemen met het voorbijrazende peloton als decor. Gisteren ging de Amerikaan Ted King (‘Niet zo funny’) onderuit toen alweer een toeschouwer onvoorzichtig een foto wou nemen. Ook Andy Schleck (‘Gelukkig enkel wat lak af aan de knie’) ging erbij liggen. Net als Simon Gerrans opnieuw.

200 km geluidsmuur

’s Avonds klaagden de renners over hoofdpijn, veroorzaakt door een geluidsmuur van 200 kilometer lang, en door het voortdurend supergeconcentreerd rijden. ‘Er is altijd wel stress de eerste Tourweek, maar dit valt met geen woorden te beschrijven’, zei de Fransman Sylvain Chavanel. ‘Ik had bijvoorbeeld zondag een hongerklop omdat ik gewoon de tijd niet vond om te eten. Natuurlijk is dat een fout van mij, maar in zulke ritten moet je doorlopend je twee handen aan het stuur houden. Er stond zoveel volk dat je eigenlijk niet kon demarreren. Je moest ogen op je kont hebben. Du jamais vu!

Zijn jongere landgenoot Thibaut Pinot (FDJ.fr) heeft ondertussen zijn schrik voor het afdalen van cols overwonnen, maar nu was er die oncontroleerbare massa toeschouwers. Hij nam geen blad voor de mond. ‘Het is gewoon gekkenwerk’, zei de Franse klimmer. ‘Ik denk dat de Engelsen bij het uittekenen van het parcours dat onderdeel onderschat hebben. Ik heb kinderen in het peloton gezien, honden, zelfs een mountainbiker op de weg. Als je dan tegen tachtig kilometer per uur naar beneden scheert, besterf je het.’

Ploegmanager van Omega Pharma-Quick Step Patrick Lefevere vond dat veel meer voorlichting vóór de passage van de renners wat had kunnen oplossen.

Kassa kassa

Conclusie: bye bye Engeland... en oef! De Tour de France in Yorkshire is een waanzinnig succes geworden voor een sport die bij de Engelsen absoluut niet in de genen zit. Dit was voluit kassa kassa voor het organisatiebureau Amaury Sport Organisation (ASO), dat in de eerste plaats een commercieel bedrijf blijft. De Tour de France is haar gouden kalf. En alleen al aan gadgets was Groot-Brittannië een schot in de roos. De schattingen van het aantal toeschouwers over de drie dagen liepen met miljoenen uiteen. Sommigen dachten dat er gisteren alleen al rond het parcours dwars door de City of Londen een paar miljoen stonden.

Toen Giuseppe Guerini in 1999 onderweg naar de zege op l‘Alpe d‘Huez tegen een toerist met een fototoestel botste, stond de wereld in rep en roer. Nu stond er wel elke tien meter zo’n toerist die het niet te nauw nam met de snelheid van het voorbijsnellende peloton. Sir Bradley Wiggins heeft zijn volk de Tour doen ontdekken, maar daarom kennen de Britten nog niets van koers. Dat is de keerzijde van het succes, maar een niet onbelangrijke.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen