Achtbaan Bobbejaanland blijft opnieuw vasthangen

Achtbaan Bobbejaanland blijft opnieuw vasthangen

Foto: Cia Jansen

Lichtaart -

Afgelopen zaterdag is een karretje blijven steken in de achtbaan Typhoon in Bobbejaanland. Omdat het haperde aan het einde van het parcours moesten de zeven inzittenden uit hun benarde positie worden bevrijd. Het is al het tweede incident met de achtbaan.

Op 28 juni moesten er nog acht mensen worden geëvacueerd nadat hun karretje op het hoogste punt van de Typhoon, op 26 meter hoogte, bleef steken. Dit keer bleef een karretje met zeven inzittenden even vastzitten aan het einde van het parcours. Ze werden zonder kleerscheuren bevrijd.

Het incident eind juni was extra pijnlijk omdat toen het nieuwe seizoen werd voorgesteld aan de pers. Er waren ook honderden kinderen aanwezig om Smurfendag te vieren, ter nagedachtenis van de verjaardag van tekenaar en bedenker Peyo.

Commercieel directeur Peggy Verelst van Bobbejaanland bevestigt het mankement. “Het gebeurde vlak voor het eindstation van de attractie. Zeven personen stonden even stil, maar hingen niet ondersteboven. Ze konden dus gewoon via de gebruikelijke weg worden geëvacueerd. We konden zelfs gewoon de ladder gebruiken”, aldus Verelst.

“Het is volstrekt toeval dat er twee weekends op rij iets gebeurt op de Typhoon. De storing had immers dit keer een andere oorzaak en het gebeurde op een ander punt van de rit.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees