Ook Frasnes is tegen doortrekking van N60

Ook Frasnes is tegen doortrekking van N60

Het actiecomité ‘Geen Streep door Ronse’ bij burgemeester Jean-Luc Crucke van Frasnes-Les-Anvaing. Foto: sdr

Ronse -

Het actiecomité ‘Geen Streep door Ronse’ heeft een medestander gevonden in Jean-Luc Crucke, de burgemeester van Frasnes-Les-Anvaing. Ook hij is tegen de doortrekking van de N60 op zijn grondgebied.

Het actiecomité ‘Geen Streep door Ronse’, dat zich tegen het doortrekken van de N60 in Ronse verzet, werd ontvangen in het stadhuis van Frasnes-lez-Anvaing, net over de taalgrens.

‘Ik ben net als het actiecomité tegen de plannen om van de N60 een viervaksbaan te maken, niet in Ronse, maar ook niet op het grondgebied van mijn gemeente’, verklaarde burgemeester Jean-Luc Crucke (MR).

‘Daarbuiten valt het te betwijfelen of de Waalse regering daar de centen voor heeft of zal willen vrijmaken. Maar mochten PS en CDH, die nu in de Waalse regering zitten, daar toch voor kiezen, dan zal ik mij daar hevig tegen verzetten. De doortrekking van de N60 doet denken aan de megalomane bouwprojecten van de farao’s in Egypte.’

De missing link van de N60 ligt voor de helft in Ronse en voor de andere helft in de Waalse gemeente Frasnes-lez-Anvaing. Naar verluidt is de zone voor de doortrekking van de N60 in Wallonië wel al volledig onteigend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio