Haatpagina deert festivalman niet

Haatpagina deert festivalman niet

‘Ik vind de aandacht wel grappig’, zegt festivalman Roger Van Loon. Foto: Photo News

Weelde - Roger Van Loon (54) uit Weelde, de meest opvallende muziekliefhebber op de zomerfestivals, krijgt het zwaar te verduren. Op het internet is zelfs de pagina ‘Roger is passé’ gelanceerd. ‘Het raakt mijn koude kleren niet’, zegt Roger. ‘Je bent voor of tegen mij.’

Wie de jongste tien jaar een festival heeft bezocht, heeft hem meer dan waarschijnlijk gezien: Roger Van Loon, alias ‘de Festivalman’. De man draagt steevast een regenboogtrui en rond beide armen hangen ongeveer 140 festivalbandjes. Roger zuigt de aandacht naar zich toe en is niet vies van een partijtje luchtgitaar spelen.

Zijn houding wordt niet door iedereen geapprecieerd. Een dag na Rock Werchter werd op de sociale netwerksite Facebook de pagina ‘Roger is passé’ gelanceerd. ‘Heb je ook genoeg van die ene persoon die alle aandacht van de bands naar zich trekt? Deel je ervaring’, staat er te lezen.

De pagina had na twee dagen al meer dan vierhonderd fans. ‘Ja, ik weet van het bestaan van die haatpagina. Vorig jaar werd ook al Roger, de irritante festivalman in het leven geroepen’, zegt Van Loon.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van donderdag 10 juli.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S