't Vijfde Seizoen kookt op Tomorrowland

't Vijfde Seizoen kookt op Tomorrowland

Chef Broes Tavernier aan de slag met hun creatieve versie van konijn met pruimen. Foto: mye

Aalter -

Tijdens het muziekfestival Tomorrowland zal er konijnen met pruimen geserveerd worden door het Aalterse restaurant ’t Vijfde Seizoen.

In Boom gaat op 18 juli het dancefestival Tomorrowland van start, maar het zal niet enkel draaien om de muziek. Voor het eerst organiseerde Gault&Millau een culinaire Remix wedstrijd.

De culinaire gids vroeg aan jonge chefs om een Belgische klassieker in een eigentijds jasje te steken. ‘De reactie was massaal en enthousiast met net geen 100 inzendingen. Daarvan kwam ruim de helft in aanmerking voor selectie’, klinkt het bij Gault&Millau.

‘Ook in de presentatie van hun gerechten kwamen de chefs erg origineel uit de hoek, onder meer met een eetbaar bord. Samen vormen de gerechten een ode aan de Belgische keuken en de inventiviteit van onze Belgische chefs.’

Uit de vele inzendingen werden vier winnaars getrokken waaronder het gerecht van chef Broes Tavernier van het Aalterse restaurant 't Vijfde Seizoen. Hij koos voor konijn met pruimen, versie Tomorrowland, met miso en aubergine. ‘De gerechten van de laureaten kunnen tijdens Tomorrowland geproefd worden in een speciaal daartoe opgezet restaurant waar slechts plaats is voor 32 personen per shift met drie shifts per dag’, aldus Gault&Millau. In 't Vijfde Seizoen gingen ze deze week al aan de slag met hun gerecht. Zestig kilo konijnschouder werd van het been gepeld. ‘Het vlees wordt eerst gepekeld en dan ingelegd in ganzenvet’, zegt chef Broes Tavernier. ‘Daarna gaat het de frigo in en volgende week donderdag wordt het opgehaald door een cateraar die het gerecht in Boom zal afwerken. Het was heel leuk om te doen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio