De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor vrijdag 18 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor vrijdag 18 juli

Foto: -

Gent - Normaal heeft u nog een nachtje langer om te beslissen. Maar dit jaar starten de Gentse Feesten al op vrijdag. Een dag vroeger congé pakken is dus de boodschap, maar geen paniek. U hoeft geen uren uit te trekken om de duizenden evenementen uit het oneindige Feesten-programma tegen elkaar op te wegen. Want dat doet de redactie van de Gentenaar.be voor u! Elke dag geven wij u tien tips. Of twaalf. Of zeven. Tips!

Dat Walter De Buck op zijn tachtigste bij Sint-Jacobs zal schitteren, wist u al. Maar ook elders valt op de eerste dag van de Gentse Feesten heel wat te beleven. En niet tevreden? Morgen beter!

Tip 1: Kamiel en de Kraanvogel (Kinderen en jeugd)
Vanaf 10 uur. Sint-Pietersabdij

Ook Walter De Buck was ooit een klein Waltertje. Voor de kinderen is er in de Sint-Pietersabdij een kraanvogel neergestreken. Die rare vogel heeft een geheime naam en die kunnen de kinderen aan de hand van het spel 'Kamiel en de kraanvogel' achterhalen. Fluister die in de oren van de baliebediende van de abdij en krijg een leuke verrassing.

Tip 2: Gorki
23 uur. Bij Sint-Jacobs

Zelfs de mannen van Gorki gaan nog niet zo lang mee als Walter zelf, maar hebben ondertussen ook al 25 jaar podiumplezier op hun cv staan. De Vlaamse rockers Luc De Vos, Luc Heyvaerts, Eric Van Biesen en jonge krachten Thomas Vanelslander en Bert Huysentruyt brengen een bloemlezing uit hun rijke oeuvre. Mia heeft het licht gezien. Wij blijven dromen.

Tip 3: De High Heels Tour
14.30 uur hoek Vrijdagsmarkt – Baudelostraat

Antwerpen pretendeert dan wel de modestad bij uitstek te zijn, wij weten wel beter. Onder begeleiding van de stylistes van La Patka krijgt u de beste shoppingadresjes in postcode 9000. U moet enkel hakken van minstens vijf centimeter aantrekken. Wie stijlvol wil zijn, moet pijn lijden.

Tip 4: Pascale Platel – Petites Pensées de Pascale
20.00 uur Vizitfabriek Hof ten Walle 1

Het moeten niet altijd enkel pinten zijn. Pascale Platel geeft een wilde bloemlezing over van alles en nog wat. Om eens goed diep na te denken. Daarna heb je nog tijd om een pint te drinken.

Tip 5: Smallest authentic jazz & blues, dance & music festival of the world with the longest name ever
00.30 uur Baudelohof

Een surprise act met internationale allures, volgens de site. Veel informatie kunnen we u dus niet geven. Maar alleen al omdat ik de volledige naam heb moeten typen, vind ik dat u moet gaan.

Tip 6: Komische Gentse Les: Goatuan? Kameroad & Schoaveling: redders van 't Gensche dialect?!
20.00 uur. Atheneum Wispelberg. Theresianenstraat

Die West-Vlamingen komen naar Gent en spreken hier onbevreesd hun eigen taaltje. Voor je het weet, spreekt de hele Gentse jeugd Brugs. Gelukkig zijn er nog de Gentse Feesten en de Gentse lessen. Zodat de jeugd leert wat een 'Trekijzer' of 'Tsjiepmuile' is.

Tip 7: Orchestre International du Vetex
20.00 uur. Polé Polé

Trompetten zijn de nieuwe gitaren. En dat weet het Orchestre International du Vetex maar al te goed. Koperblazers te over bij hun mix van ska en Balkan. Goed om iedereen op Polé Polé het water in te blazen.

Tip 8: Kijk en dans mee met de Gentse Hoppers
20.30 uur. Baudelohof

Op de Gentenaar hebben we bijna allemaal twee linkerbenen. Dus kijken wij met open mond naar de dansers van de Gentse Hoppers, die het beste van zichzelf geven in Baudelo en hun kunde doorgeven aan de geïnteresseerden.

Tip 9: The Reunion
20.30 uur. Baudelohof

Hij is dan wel aanzienlijk jonger dan Walter De Buck, maar Italiaanse Belg Pablo Golder laat het niet aan zijn hart komen. Om 20u30 brengt hij samen met zijn vrienden folk in het Baudelohof. Accordeon incluis.

Tip 10: Ankers Los Lieveke – Romain De Coninck
21.00 uur Theater Scala Dendermondsesteenweg 163 – 165

Romain leeft! Het Theaterplatform Gent blaast zijn komedie Ankers Los Lieveke nieuw leven in. Theodorus en Lieveke willen graag trouwen, maar zijn ouders zijn rijke katholieken en de hare socialisten. En dat botst. 

Tip 11: Sherlock Holmes in het Patershol
De hele dag. Patershol.

Voor zover wij weten de eerste keer dat 's werelds beroemdste detective zich in het Patershol begeeft. Misschien inspireert hij Herman Brusselmans wel. Een zoektocht doorheen de nauwe steegjes van de wijk.

Tip 12: Biezebaaze
23.45 uur Sint-Baafs

Gitaargeweld en de Gentse Feesten beginnen niet zomaar alle twee met een G. De reden is Biezebaaze. En natuurlijk keren de Gentse rockers ook dit jaar terug om te knallen.

FOTO'S: Biezebaaze brengt Sint-Baafs meteen onder stoom

Tip 13: Hermitage
23.15 uur Laurentplein

Vorig jaar speelde de band het Laurentplein plat. Omdat wij graag platgespeeld worden, mogen ze het dit jaar nog eens overdoen op het Luisterplein.

FOTO'S: Karree Konfituur en Hermitage laten het Laurentplein zingen

 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio