De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor zaterdag 19 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor zaterdag 19 juli

Foto: -

Gent - De spits is afgebeten, vakkundig vermaald en doorgespoeld met een pintje. De Gentse Feesten komen onder stoom, de feestvierders al evenzeer. Poppentheaters, zangstondes en AA Gent te over op de zaterdag. Tien nieuwe tips!

Tip 1: Dirk Bauters Revue
14.30 uur Veerleplein

Zo'n beetje de James Brown van de Gentse Feesten, the hardest working man in Gentse Showbizz. Zaterdag slaat Dirk zijn muzikale vleugels over een reeks sketches en liedjes met tal van gastoptredens

Tip. 2 Poppentheater met Pierke van Alijn
15.00 uur Huis van Alijn

De poppen van het Huis van Alijn schitteren ook dit jaar op het podium in hun thuisbasis. De boze tovenaar Billebuts is van zins om de koning van zijn troon te stoten. Maar dat is buiten Pierke en zijn vrienden-marionetten gerekend.

Tip. 3 Buffalo Forever
17.15 en 20.00 in Studio Skoop

Buffalo, Buffalo, AA Gent! De liefde in de blauw-witte harten van vele Gentenaars werd door De creatievelingen van Victoria Deluxe vastgelegd op film in hun documentaire 'Buffalo forever'.

BUFFALO FOREVER teaser from Victoria Deluxe on Vimeo.

Tip. 4 Vlaanderen Zingt
19.30 uur Sint-Baafs

Schraapt uw kelen en zingt uit volle borst! Het concept is en blijft eenvoudig: je krijgt een tekstboekje, hoort muziek en brult zo vals mogelijk mee met elk liedje uit de gevarieerde playlist. Vlaanderen zingt op het Sint-Baafsplein, begeleid door een goed gedrild koor. Zo maar even veertig hits passeren de revue.

FOTO'S: FOTO. 'Vlaanderen Zingt' op het Sint-Baafsplein

Tip. 5 Prettige Feesten: Geubels zal eens iets proberen
20.15 uur Vooruit

Philippe Geubels behoeft eigenlijk geen verdere introductie. We hebben zijn kale knikker na televisieoptredens op de Slimste Mens en Mag Ik U Kussen aan onze gezamenlijke boezem gedrukt. En nu licht hij een tipje van zijn nieuwste materiaal in de Vooruit.

Tip. 6 Binti
20.30 uur Korenmarkt

Muziek sluimert in de genen van deze familie met Egyptische roots. De zes zussen hebben een ongelooflijk bereik en pakken dan ook allerlei muziekgenres zonder verpinken aan. Van reggae over barbershop tot blues. Vorig jaar op Sint-Jacobs, dit keer op de Korenmarkt.

Tip. 7 Kommil Foo: Breken
21.00 uur NTGent

De broertjes Walschaerts scheren de hoogste toppen qua Vlaamse cabaret. En als rasechte Gentenaars kunnen ze natuurlijk niet ontbreken op de Gentse Feesten. Ze spelen er voor de allerlaatste keer hun voorstelling Breken.

Tip. 8 Urbanus & de Fanfaar
23.00 uur Sint-Baafs

De peetvader van de Vlaamse cabaret is terug en voor het eerst op de Gentse Feesten. Samen met zijn Fanfaar brengt Urbanus nummers uit zijn nieuwe CD 'Wan Toe Trie' en zijn klassiekers. Madammen met een bontjas zijn gewaarschuwd.

Tip. 9 Zingelong
23.15 uur François Laurentplein

Wie na Vlaanderen Zingt nog niet genoeg gekregen heeft van samen zingen of wie door fietspanne niet in het centrum is geraakt, moet niet wanhopen. De crème van de Vlaamse muziek (Jan Hautekiet! Axl Peleman! Wigbert Van Lierde!) begeleidt talloze zanglustigen op het François Laurentplein.

Tip 10: Pierke Pierlala's Gensche Fieste Koenfeeranse
20.00 uur Lakenmetershuis

Een klassieker, van hét Pierke der Gentse pierkes. Op tekst van Freek Neirynck en Luk De Bruyker speelt 't Spelleke van Drei Kluite een "Gensche Fiestekoenfeeranse" met "historische hangijzers en schietgeweren, gericht op de Gentse poletiek en met nieuwe Gentse volksliedjes".

 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio