De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor zondag 20 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor zondag 20 juli

Foto: -

Gent - Geen Gentse Feesten zonder vuurwerk. En vandaag is dat ook gewoon letterlijk zo. Naast het muzikaal geknal en het theatraal gesprankel, sluit de eerste zondag van de feesten af met echt buskruit. Tien tips voor dag 3!

Tip.1 Eucharistieviering met gastkoor
10.30 uur Sint-Michielskerk

Omdat u ook tijdens de Feesten aan uw zieltje moet denken, na uw uitspattingen van de voorbije dagen. Gelukkig moet u ook in de Sint-Michielskerk de Gentse Feesten niet missen. Daar zorgt het gastkoor wel voor.

Tip.2 Expo Chapeau: Rondleiding met goochelaar Kobe Van Herwegen
11.00 en 16.30 Huis van Alijn

Goochelarij fascineert. Ketnetgezicht Kobe Van Herwegen, zelf gebeten door de goochelbacterie op zijn zesde, neemt u mee in zijn wereld met verhalen over de grootste goochelaars die ons land gekend heeft.

Tip.3 Hommage aan Walter De Buck
21.30 uur, Sint-Jacobs

Zondagavond staan de liedjes van Feesten-godfather Walter De Buck centraal bij Sint-Jacobs. Onder de titel ‘k zou zo gère wille leve en onder leiding van Wiet Van de Leest (Rum) brengen zes zangeressen, onder wie Reena Riot, een selectie uit het werk van Walter. Ook Roland zal met de zes zangeressen meezingen. Maar 'k spele 't liefst van aaaal...

Tip.4 Marijn Devalck
14.30 uur François Laurentplein

Balthazar Boma brengt jazz. De bekendste snor van Vlaanderen brengt hits van Dean Martin op arrangementen van aanstormend talent André de Laat. Crooner-kippenvel verzekerd.

Tip.5 Circus Krak – Kus
17.00 uur, Baudelohof

Het Jeugdcircusfestival trapt de Feesten af in het Baudelopark. Dans, muziek en humor in deze circusact. De artiesten hebben geen verstaanbaar woord nodig om u te doen lachen, hun mimiek en plooibare lijven doen al het werk.

FOTO: Circus in het Baudelopark onder stralende zon

Tip.6 Manngold De Cobre op Sint-Jacobs
01.00 uur, Sint-Jacobs

Dertienkoppige Gentse supergroep, onder leiding van gitarist Rodrigo Fuentealba (ondermeer Fifty Foot Combo) en Peter Vermeersch (Flat Earth Society). Alle muzikanten (de samenstelling wil nogal eens wisselen) stonden of staan in topbands als Flat Earth Society, Fifty Foot Combo, Arsenal, Trixie Whitley, Arno, Vive La Fête of The Germans.

Tip.7 Recuerdo, Argentijnse Tango Workshops: Milonga
20.45 uur De Berg, Abrahamstraat 13

De passie spat ervanaf als je twee mensen de tango ziet dansen. Iedereen kan het leren in het Baudelohof. Rug kaarsrecht, zwoel in elkaars ogen kijken en adelante!

Tip.8 Patrick Riguelle chante 'Brel'
21.30 uur François Laurentplein

Hoewel Jacques Brel zich keihard vergiste toen hij 'mon plat pays' schreef, zoals iedereen weet die ooit de Sint-Kwintensberg moest oppeddelen, is en blijft hij de beste chansonnier die we ooit hebben voortgebracht. Dus is een eerbetoon van muzikale duizendpoot Patrick Riguelle meer dan gepast.

Tip.9 A Tribute to Marvin Gaye
22.00 uur Graslei – Korenlei

Dertig jaar al tolt onze aardkloot verder zonder Soullegende Marvin Gaye. Om hem te eren brengt een kransje topartiesten van bij ons 's mans grootste hits. Sexual healing nog aan toe!

 

Tip.10 Music For Fireworks – Pharaoh – Dewico & Sioen
23.00 uur Portus Ganda

Alsof er nog niet genoeg vuurwerk is, komt er ook nog eens écht vuurwerk. Een dagje vroeger dan anders, maar daarom niet minder spectaculair. Op de tonen van Gentse singer-songwriter Frederik Sioen zal de hemel ook dit jaar kleurrijk oplichten.

 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio