Bart De Clercq: ‘Ik snak naar de rustdag’

Bart De Clercq: ‘Ik snak naar de rustdag’

Foto: BELGA

Het gaat niet goed met Bart De Clercq. Hij reed vrijdag welgeteld 13:28 na ritwinnaar Matteo Trentin over de eindmeet als op drie na laatste. De Oost-Vlaming sukkelt met de naweeën van een valpartij eerder in deze Tour de France. ‘Ik snak naar de rustdag’, zuchtte hij.

‘Het was één van de langste ritten van deze Ronde van Frankrijk. Echt bevorderlijk voor het herstel is dat niet. Ik ben al een hele poos niet goed. Ik sukkel met een blessure aan de enkel na mijn valpartij. Vrijdag was weer een hele dag afzien. Ik wil echter volhouden. In de Tour stap je niet zomaar af. Ik wil Parijs halen, dat is mijn doel. En het is zeker de bedoeling dat ik Jurgen Van den Broeck nog wat kan bijstaan in de lastige ritten die eraan komen. Ik hoop dat ik tegen dan opnieuw wat kracht heb. Zaterdag kan het misschien allemaal nog meevallen, maar zondag voorspelt niet veel goeds. Het is dan onmiddellijk bergop en dus lastig. Mijn eerste doel is nu de rustdag te halen. Hopelijk kan ik vanaf dan het werk doen waarvoor ik naar de Tour de France ben gekomen.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.