De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor zondag 27 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor zondag 27 juli

Foto: -

Gent - Voila, dat waren ze, de 171e Gentse Feesten. Vandaag valt het doek over de Feesten, voor het eerst in 180 jaar op een zondag. En moe dat we zijn, het heeft geen naam. Zo goed als blut ook ondertussen. Maar dat treft: vandaag is het Dag van de Lege Portemonnees. Niet getalmd en nog één keer naar de Feesten dus. Waarom? De Gentenaar koos nog eens tien goede redenen. Het zijn de laatste!

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.

Tip.1 Huilen om het einde van de fieste, op de Markt van de Lege Portemonees
vanaf 14.00 uur, Ajuinlei, Predikherenlei

Klassiekers zijn er om in ere te houden, dus kunnen we de jaarlijkse markt die de laatste euro's uit onze portemonnee jaagt, niet overslaan. Naast de vele hebbedingetjes kan u er ook terecht voor een nieuwe, lege portemonnee en een jenever om te klinken op een geslaagde editie van de Gentse Feesten. Vergeet ook niet even naar de ongelooflijke praatjes van de marktkramers te luisteren. Verkopen is een kunst, meneer.

FOTO: Markt van de lege portemonnees voor het laatst op maandag

Tip.2 Meelopen in de Kaarskensstoet
23.00 uur, Korenmarkt

Nog zo'n klassieker, die naar de laatste zondag verhuist: de Kaarskensstoet. De traditionele afsluiter van de Feesten vertrekt dit jaar vanop de Kouter om dan door de binnenstad te slalommen. Eens de laatste kaars is uitgeblazen is het opnieuw een jaar wachten om uit de bol te gaan op de Fieste. Pakt u een kaars en wandelt mee, een jaar wachten is verdorie lang.

FOTO: Kaarskensstoet sluit Gentse Feesten 2013 af

Tip.3 Meedansen of kijken naar het Bal 1900
19.30 uur, Kouter

Zei er iemand een klassieker? Geen twee zonder drie, want ook Bal 1900 is een Gentse Feesten-klassieker om U tegen te zeggen. De geestelijke opvolger van het 'Kloefkensbal' waar de Gentse bourgeoisie en het gewone volk samen mocht dansen is de verzamelplaats voor iedereen die al eens graag in driedeling kostuum, hoepeljurk of met een uit de kluiten gewassen hoed naar de Feesten komt.

FOTO: Bal 1900 voor één keer Bal 1913

Tip.4 De Rue des Bouchers meezingen met Johan Verminnen
23.15 uur, Laurentplein

De klassiekers blijven maar komen! De geschiedenis van de man gaat niet terug tot 1900, want dan zou het aantal hits nog meer de pan uit zwieren. Het Laurentplein zal meebrullen met 'Laat me nu toch niet alleen' en 'In de Rue des Bouchers',

Tip.5 Een bizarre kinderworkshop in het Wonderkabinet
15.00 uur, Het Pand, Onderbergen

Een varken met twee koppen, vier ogen en twee oren? Terwijl mama en papa rare beestjes zien na hun zevende Gentse Tripel, kunnen de kinderen een bezoek brengen aan het Wonderkabinet in het Pand. De tentoonstelling brengt vierhonderd bijzondere en historische wetenschapsobjecten naar de Feesten. Een hond met een kattenkop en staart van een draak? Het kan allemaal. Of nog een Gentse Tripel, dat kan ook.

Tip.6 De bisronde van de winnaar van Jonge Wolven
21.00 uur, Spiegeltent Baudelo

Er moet uiteraard ook aandacht zijn voor de klassiekers in wording en daar is geen betere plek voor dan de Spiegeltent in het Baudelopark. De jury van het Jonge Wolven-concours kiest een opvolger voor Captain Oats. De winnaar speelt een bisronde en mag volgend jaar Sint-Jacobs (proberen) platspelen en de deur naar de eeuwige roem kan openbeuken.

Tip.7 De scheve sprookjes van Roald Dahl
15 uur tot 15.40 uur, Annonciadenstraat 1

Sprookjes met een hoek af, zo kan je de sprookjes van Roald Dahl het best omschrijven. Niets is wat je dacht dat het was. En let op voor vrouwen als Assepoes en Roodkapje want zij zijn niet altijd zo vriendelijk en speels als ze lijken. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Tip.8 Sluit de Feesten af met Natalia
23.30 uur, Sint-Baafsplein

U wil een stevig uitroepteken zetten achter de Gentse Feesten van 2014? Natalia is op zomertour en dat zullen we geweten hebben. De Kempense met een stem als een klok heeft alles in huis om er nog eens een echte klassieker van te maken op het Sint-Baafsplein: veel volk en veel ambiance zijn de ingrediënten waar de diva wel weg mee kan. 

Tip.9 Covers meekwelen met Sergio
22.45 uur, Korenmarkt

Sergio maakte zichzelf onsterfelijk op het Eurovisiesongfestival met het lied 'Sister' en kan als geen ander een ode brengen aan André Hazes, maar de showbizzkoning heeft nog wel meer in zijn mars. De covers van evergreens van Tom Jones of Engelbert Humperdinck nog niet beu gehoord deze Feesten? U weet waarheen.

Tip.10 Doe keer zot, met Kenji Minogue
01.00 uur, Bij Sint-Jacobs

De ideale afsluiter voor de Gentse Feesten 2014: de zelfverklaarde Youtube-sensatie Kenji Minogue. West-Vlaanderen meets de Vlasmarkt, spannende latex-outfits, geschifte teksten en een drummer met een varkenskop. Vorig jaar al een legendarische knaller, dit jaar vermoedelijk niet anders. Doe keer zot Gent! Het zijn de laatste.

LEES OOK: Kenji Minogue palmt Sint-Jacobs in en doet een crowd surfje


Allé, omdat het de laatste dag is, vandaag een extra tip, en wat voor één ...
Tip 11: Pat Krimson FOR THE BIGGER AND BOLDER Summerclosing
23.00 uur Millie Vanillie Sint-Niklaasstraat
Ooooeeeee het zal drummen worden zondag in de kelder van Millie Vanillie. Niemand minder dan Pat Krimson komt er de allervetste dansplaatjes opleggen. Weet u niet wie Pat Krimson is? Schande!
Tipje van de organisatie: 'Blink die Leovinci maar op, haal die veters uit die Timberlands, zet da kraagske recht, zet u schrap voor shotjes in alle kleuren van de regenboog, leer de lyrics maar al vanbuiten van Paranoid In Moscow en kom op tijd, want Patje speelt vroeg ten dans...'

 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio