De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor zaterdag 26 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor zaterdag 26 juli

Foto: -

Gent - De eindsprint is ingezet: nog twee keer vieren en de 171e Gentse Feesten zitten er alweer op. Dju toch, dat gaat snel. Soit, dag negen dus. En gelukkig zijn de programmatoren nog niet aan het uitbollen. Is uw Gentse Feesten-inspiratie ondertussen wat opgebruikt? Geen erg, De Gentenaar heeft opnieuw tien verse tips, voor zaterdag 26 juli.

Tip.1 Het wereldrecord luchtgitaar met de Belgian Quo Band
20.00 uur, Sint-Baafsplein

De niet-te-missen-afspraak van de dag: de klassiekers van Status Quo komen tot leven op het Sint-Baafsplein door de rockers van Belgian Quo Band. En als het plein in vuur en vlam staat, wordt er nog een gooi gedaan naar het wereldrecord luchtgitaar spelen. Rockin' all over Gent!

LEES OOK: Gent doet gooi naar wereldrecord luchtgitaar spelen op drie akkoorden

Tip.2 De beslissende tijdrit van de Tour de France
vanaf 14.00 uur, Sint-Baafsplein

Het WK voetbal ligt al even achter ons en ook de Tour loopt op zijn einde, maar vooraleer we de gele trui definitief kennen, moet er nog tegen de klok worden gereden. Geen betere manier om die ontknoping te volgen dan op groot scherm met een pint in de hand op het Sint-Baafsplein, Parijs meets de Gentse Feesten. Allez rouler!

Tip.3 Pieter Embrechts
23.15 uur, Laurentplein

De man die sinds kort schoonbroer mag zeggen tegen Guga Baul deed het even in het Spaans, maar komt nu naar het Laurentplein met een lading oude en nieuwe Nederlandstalige luistersongs. 

Tip. 4 Voorstelling kandidates Miss Buffalo
19 uur tot 20 uur //Korenmarkt

Onze Buffalo's kunnen dit seizoen alle steun gebruiken en miss Buffalo kan het supporterslegioen nog net dat tikkeltje enthousiaster maken. Onze mooiste Buffalogirls stellen zich voor op de Korenmarkt.

LEES OOK: Maxime Eeman is Buffalo Babe 2014

Tip.5 GAS-boetes voor kinderen 
15 uur tot 16 uur // Hof van Ryhove

Hoe zit dat nu met die GAS-boetes? Twee dobbelstenen leggen het u uit. De deelnemende jongeren mogen twee keer een dobbelsteen gooien. De eerste worp leert welk te sanctioneren feit ze begaan hebben. De tweede worp vertelt ze de ‘prijs’ die ze voor deze misstap moeten betalen. 

Tip.6 Kristof Deneijs + I Will I Swear akoestisch
19.00 uur, Sint-Bavohumaniora

Het Gentse indie-label Unday Records stuurt haar zonen uit naar de Feesten! Met Kristof Deneijs, aka Yuko, en het betoverende duo I Will I Swear staan er twee ijzersterke artiesten op het podium van de Gentse Feestjes, een nieuw festivalletje in de marge van de Feesten. Uitgeklede, intieme versies van hun songs. Wat wil u meer om de voorlaatste Feestendag in te zetten?

Tip.7 Sluit Boomtown af met Wallace Vanborn en Bert Ostyn
vanaf 19 uur, Kouter

De voorlaatste dag van de Feesten is meteen ook de laatste van Boomtown 2014. Het festival sluit in stijl af met muziek van eigen Gentse bodem. De stonerrockers van Wallace Vanborn komen u van uw sokken blazen. Bert Ostyn, beter bekend als de frontman van Absynthe Minded, komt uw sokken weer aantrekken, met behulp van zijn nieuwe elektronische soloproject. Ook van de partij: Mauro met zijn Hitsville Drunks, Little Trouble Kids en Kapitein Winokio, jawel.

Tip.8 Lachen op het water
19.30 uur tot 20.30 uur aan Dreupelkot Groentenmarkt

De Destelbergse lachclub neemt u mee op de Gentse wateren voor een uurtje lachen zonder moppen. En dat allemaal onder het motto 'Lachen is de sport voor de luie mens'. Het is maar dat u het weet. Een beetje beangstigend? Misschien, maar het zijn de Feesten. Doe keer zot. HO HO HA HA HAHO HO HA HA HA!

Tip.9 Laura Lynn, twee keer op één dag
11.00 uur en 16.00 uur, Sint-Bavohumaniora

In de binnentuin van de Sint-Bavo humaniora aan de Reep vinden elke dag een thee- en een aperitiefconcert plaats, vandaag twee keer op de tonen van Laura Lynn. Aperitiefjes in de lucht en met zijn allen: Je hebt me duizend maal belogen!

Tip.10 Dance the night away, met Laston&Geo 
23.30 uur, Polé Polé

Dag negen en u bent nog geen enkele keer op Polé Polé geweest? Allez hup, naar de Graslei! De fijne Antwerpse deejays Laston&Geo zijn vanavond van corvé op Polé Polé, dus dat komt goed uit. Feestje gegarandeerd.

 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio