De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor vrijdag 25 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor vrijdag 25 juli

Foto: -

Gent - Waar is dat feestje? Op Sint-Baafs is da feestje! Op de Oude Beestenmarkt is da feestje! Bij Sint-Jacobs is da feestje! Het is vrijdag, het is weekend, het einde van de Feesten is in zicht. We gaan er nog eens een lap op geven. Hier opnieuw tien tips voor een onvergetelijke Gentse Feesten dag/nacht.

Tip 1: Rondgang van de Gilde van de Stroppendragers
20.30 uur Gravensteen
Mannen in witte hemden met een strop rond hun nek, veel Gentser wordt het niet tijdens de Gentse Feesten. In 1540 werden koppige Gentenaars zo vernederd door Keizer Karel, vandaag trekt de Rondgang duizenden kijklustigen. Start en finish aan het Gravensteen. Kom op tijd!

Tip 2: DJ Dirk Stoops goes again!
0.00 uur Sint-Baafsplein
Eeuwig feestbeest Dirk Stoops, bekend van Studio Brussel en allerlei andere plaatsen waar al eens een beentje geslaan wordt, zet ook dit jaar het Sint-Baafsplein in lichterlaaie. Als het dansbaar is, draait deejay Dirk het. Vorig jaar bracht hij lichtschermen en 3D-effecten mee. Wij zijn benieuwd hoe hij dit jaar iedereen verrast.

Foto: Dirk Stoops zet Sint-Baafs in vuur en vlam

Tip 3: Mintzkov, Mauro en STUFF.: rockpopjazzfunksoul
19 uur tot 1 uur Kouter, Boomtown
Voor liefhebbers van (alternatieve) muziek is het vanavond tijdens Boomtown weer likkebaarden. Gratis en voor niets kan u op de Kouter genieten van Mintzkov. Na 15 jaar en drie platen speelt de band nog met de goesing van een kind. In de zaal brengt Flat Earth Society (featuring supergitaristen Pierre Vervloesem en Mauro Pawlowski) een hommage aan Frank Zappa. De improvisaties die conceptband STUFF., met drummer Lander Gyselinck, nadien brengt zouden Zappa dan weer jaloers maken.

Tip 4: Pomrad Live
1 uur Bij Sint-Jacobs
Biertje in de hand, hoofd op en neer schudden en genieten maar. Aaaaantwaarpeneir Pomrad is gespecialiseerd in moddervette beats met een wel zeer sexy randje. Oh ja, hij kan ook fantastisch funky keybord spelen en door een vocoder zingen. Gentenaars die van Bootsy, George Clinton en Zapp houden gaan dit zeker diggen.

Tip 5: Gentse Feestjes: Johannes Verschaeve (Van Jets) zingt akoestisch
19 uur Sint-Bavohumaniora
The Van Jets durven al eens stevig op het gaspedaal duwen en de volumeknop de hoogte in jagen. Zanger Johannes Verschave doet het tijdens de Gentse Feesten rustiger aan en hult zijn songs in een akoestisch jasje. Groot geweld wordt poëzie voor een beperkt publiek. Het publiek wordt, ook al akoestisch, opgewarmd door Tin Soldier In The Underwoods.

Tip 6: Rawhide: straffe bluegrasscovers
21.30 uur Laurentplein
's Lands bekendste bluegrassband - bluegrass is die muziek die u kent uit de film The Broken Circle Breakdown - komt terug naar het Laurentplein. Het luisterplein van de Gentse Feesten in de ideale plek om te genieten van een band die al 38 jaar bestaat maar nog steeds de handen op elkaar krijgt en de voeten doet meestampen. 

Tip 7: De Gentse Zangstonde met Wim Claeys
21 uur, Bij Sint-Jacbos, maar ook op alle andere dagen van de Gentse Feesten
Kleine literaire tip: Zingen is geluk, van Barber van de Pol. En wie wil er nu niet gelukkig zijn tijdens de Feesten? Daarom, vanavond, allemaal uit volle borst meezingen met Wim Claeys die op en top Gentse liedjes brengt. Vooral de versie van Bruce Springsteen's Fire is legendarisch. De perfecte plaats om een avondje Gentse Feesten in te zetten.

Tip 8: De lollen van Dirk Bauters Revue
13.30 uur Veerleplein
Geen Gentse Feesten zonder de traditionele Dirk Bauters Revue op het Veerlplein. Al van in de tijd toen de dieren nog spraken brengt Bauters het plein aan het Gravesteen aan het lachen met platte moppen over bejaarden, homo's, ... Maar de lolbroek doet meer dan billenkletsers vertellen. Hij brengt ook het betere Vlaamse levenslied (denk aan de hoogdagen van Tien om te Zien) en doet dat niet alleen. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook dit jaar zijn eega Vanessa Chinitor aan zijn zijde te bewonderen zijn, en wie weet nog een aantal andere bekende gasten...

Dit deed Dirk Bauters in 2012

Tip 9: Jongen toch, van Raf Walschaerts
21 uur NTGent schouwburg
Raf Walschaerts is de helft van het bekende komische, poëtische, muzikale duo Kommil Foo. Maar ook solo gooit Walschaerts hoge ogen. In 'Jongen toch' vertelt hij op zijn eigen gekleurde manier over het leven, de liefde en ander trivialiteiten. Lachwekkend, pathetisch en grotesk.

Tip 10: Willie Wartaal (Jeugd van Tegenwoordig, NL) op Oude Beestenmarkt
23 uur Oude Beestenmarkt
Willie Wartaal, een van de rappers van het Amsterdamse zootje ongeregeld De Jeugd van Tegenwoordig, komt vanavond naar Oude Beestenmarkt 4. Benieuwd wat voor kattewaad hij daar gaat uithalen. Dj's Wallbanger en Black Frank zullen hem in elk geval met plezier bijstaan. Als dat maar goed afloopt... gelukkig moet er zaterdag niemand werken.

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio