De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor donderdag 24 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor donderdag 24 juli

Foto: -

Gent - Welke dag is het vandaag ... oh ja, donderdag, een mens raakt de tel kwijt door al dat feesten. Vandaag gaan we kuisen, kopen, 'bouncen', headbangen en zelfs vegetarische eten en naar klassieke muziek luisteren. Een dag op de Feesten zonder variatie is als een café zonder bier. En geen bier op de Feesten, dat kan niet hé. Hier opnieuw tien tips van De Gentenaar.

Tip 1: De beruchte IVAGO-ochtendwandeling
6.45 uur tot 8 uur, stadhuis

Ook benieuwd wie elke dag die tonnen Gentse Feesten-afval opruimt? IVAGO natuurlijk! En u kan er bij zijn - en misschien zelfs een handje helpen - tijdens de enige echte en jaarlijkse IVAGO-ochtendwandeling. Afspraak aan het stadhuis en vandaar gaat het door de Feestenzone. Verschiet niet als u aan de Vlasmarkt wordt aangeklampt door een aangeschoten feestganger. Alle informatie hier.

Tip 2: Bouncen met Postmen op Polé Polé
22.30 uur PoléPolé

Le-gen-da-rische Nederlandse hiphopband. Staat u op een ander plein, laat uw bier vallen en spurt naar de pontons van PoléPolé. Debuutplaat 'Documents' (1998) klinkt nog even fresh als 16 jaar geleden maar vanavond brengt de band rond The Anonymous Mis ook recenter werk. Dat wordt lekker bouncen op een mix van hiphop, reggae, soul, ...

Tip 3: 'Goeie dag ... meneer Bach - II': orgelfestival 2014
12.45 uur Sint-Baafskathedraal

Stel u voor: Johann Sebastian Bach die pinten pakt op de Vlasmarkt. Hoe cool zou dat zijn?! Alleen, de Duitse componist overleed in 1750. Maar niet getreurd, in de Sint-Baafskathedraal herdenkt orgel- en klavecimbelvirtuoos Bart Rodyns Bach tijdens het orgelfestival 2014. Rodyns brengt onder meer het koraalvoorspel 'Wir glauben all’ an einen Gott' (a 2 Clav e Pedale doppio a 5 voci BWV 680). Het volledige programme vindt u hier.

Tip 4: The Vipers vieren 20 jaar bestaan
21.30 uur Sint-baafsplein

The Vipers zijn al twintig jaar de ultieme jukebox voor wie houdt van en wil meebrullen met Uriah Heep, Led Zeppelin, Deep Purple, the Doors en ZZ Top. Deze Gentse rockgroep, die coveren tot een kunst verheft, heeft er geen probleem mee als u schaamteloos mee luchtgitaar of schaduwdrum speelt. Om het met de woorden van The Vipers te zeggen: 'Als de Vipers in de buurt zijn, laat dan vrouw en kinderen achter, ... verander desnoods van geloof, doe wat nodig is om te kunnen gaan kijken en luisteren.'

 


Tip 5: Wigbert 'solo +1'
23 uur Spiegeltent

Wie Wigbert zegt, zegt 'Ebbenhout Blues'. Maar de in Gent opgegroeide zanger, gitarist liedjesschrijver is veel meer dan die megahit. De spiegeltent in het Baudelopark is de ideale omgeving om dat te bewijzen. Wigbert speelt de hoofdrol vanavond maar hij brengt wel een gast mee. Een hele straffe, naar het schijnt, maar als Wigbert Joey speelt zijn wij van De Gentenaar al zeer content.

Tip 6: Eva De Roovere
20 uur Bij Sint-Jacobs

Vier langspelers ver is Eva ondertussen. Ze scoorde een hit een met Slaap Lekker maar nu is het tijd voor nieuwe nummers. Samen met The Whodads - onder leiding van Steven Janssens - komt de zoetgevooisde zangeres die Bij Sint-Jacobs aan Gent voorstellen. Dit wordt een feest in stijl dus wie een excuus zoekt om eens in kostuum naar de Gentse Feesten te komen: bij deze hebt u er één.

Tip 7: EVA lanceert Genste Veggiezooi
12 uur Cyclustent Baudelopark

Donderdag Veggiedag, ook tijdens de Gentse Feesten, de hoogmis voor al wat vettig is. Veggiedag is vijf jaar en dat viert Eva (Ethisch Vegetarisch Alternatief) met de lancering van een echt stadsgerecht: Gentse Veggiezooi. Om 12 uur worden 200 gratis porties uitgedeeld, onder het goedkeurend ook van Low Impact Man Steven Vroman. Wie wil helpen koken is al om 11 uur welkom.

Tip 8: La Grande Boîte, de kleinste discotheek ter wereld
21 uur Coyendanspark, t.e.m. zondag

Na 'Grand café', het kleinste café ter wereld, verrast kastelein Stefaan De Winter dit jaar met 'La Grande Boîte', de kleinste discotheek ter wereld. De muziek is supercommercieel en iedereen is welkom om te dansen, als je maar voorbij de buitenwipper geraakt. Wie niet binnen mag, kan ook dit jaar zijn verdriet verdrinken in dat kleinste groot café.

Tip 9: Saint-Marteau in concert
20.30 uur Korenmarkt

Chanson met een hoek af. Dat brengt Saint-Marteau, een Franstalige zanger en componist die naar eigen zeggen een typetje speelt dat 'het midden houdt tussen een chanteur de rock en chanteur fantaisiste'.


Tip 10: traditionele avondmarkt
13 uur tot 0.00 uur Sint-Pieterstation

Wil u eens weg uit het stadscentrum maar bent u de gezellige drukte van de Gentse Feesten nog niet beu, ga dan vandaag eens naar de traditionele avondmarkt aan het Sint-Pietersstation. U vindt er alles wat u (niet) nodig heeft, van speciale salami tot wonderparaplu's.

Foto's van een vorige editie

 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio