De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor woensdag 23 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor woensdag 23 juli

Foto: -

Gent - De Feesten zijn net over halfweg, maar bij ons is het glas altijd halfvol: nog vijf dolle dagen Gentse Feesten! Het wordt een dag vol pompende beats, ontroerende songs en vuurspuwers. En dan hebben we de gekste dingen nog niet genoemd. Dag zes met opnieuw tien tips van gentenaar.be

Tip 1: Regi's Summer Madness Tour
23.30 uur Sint-Baafsplein

De man die van handjes in de lucht zijn handelsmerk maakte, komt naar Gent en op het Sint-Baafsplein hebben ze hem al tot ridder geslagen. Dat het een vette show wordt, staat buiten kijf (zie de video hieronder). Regi brengt niet alleen pompende beats mee maar ook een pak special effects, enkele gasten en wat dance-acts.

Tip 2: Op weg naar de ecologische catastrofe en klimaatchaos?
14 uur tot 18 uur NTGent Schouwburg

‘Kijken we in de ogen van de panda of ook in de spiegel? – It’s ideology, stupid! Zijn we op weg naar de ecologische catastrofe en klimaatchaos?’ Die vragen stelt moderator Eric Goeman aan enkele bekende groene jongens en meisjes zoals Steven Vroman, Nic Balthazar, Vera Dua en Dirk Draulans. Maar ook Etienne Vermeersch - niet vies van een controversiële stelling - mag zijn gedacht komen zeggen. Goeman is woordvoerder van Attac en organiseer al voor de 25ste keer debatten tijdens de Gentse Feesten. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door Wim Claeys. Goeman

Tip 3: Black Elvis en Radio Mordern
18 uur tot na middernacht, onder de Stadshal, alle dagen van de Gentse Feesten

The King leeft en hij is zwart. 'Black Elvis' kan zingen zoals Elvis, dansen zoals Elvis en vrouwen versieren zoals Elvis, alleen nog beter! U hoort het, De Gentenaar is fan, nu u nog. Tien dagen doet Colbert Hamilton (zo heet Black Elvis echt) de Stadshal swingen, kansen genoeg om hem bezig te zien. Wie dat niet doet, is niet op de Gentse Feesten geweest! Vanavond ook heel wat swingend vrouwelijk schoon met de The Retronettes. Miauwkes!

Tip 4:  De Piepkes
16 uur Bij Sint-Jacobs

‘Omdat het zo hoort.’ Daarom heten de Piepkes, de band van Sioen, Pieter-Jan De Smet en Roland Van Campenhout, de Piepkes. Het trio Gentse topmuzikanten leerde elkaar per toeval kennen in een pannenkoekenhuis en brengt sinds kort liedjes voor kinderen van 5 tot 105. Niets commercie maar alleen ontroerende verbeelding. Wie komt kijken, zal genieten. Vriendelijk maar toch met enige aandrang vragen de muzikanten u om een hoofddeksel aan te doen.Tip 5: MiramirO bouwt kartonnen toren
13 uur Spaanskasteelplein

Straattheaterfestival MiramirO heeft bouwplannen en plant het nieuwste architecturaal hoogstandje van Gent: een hoge toren uit karton. Vandaag, als het weer het toelaat, wordt de spectaculaire toren opgebouwd. Een kunstenaar en een pak vrijwilligers hebben de afgelopen dagen het karton op maat gemaakt tijdens verschillende workshops. De toren wordt afgebroken zondag om 21 uur.

Tip 6: Maya's Movin Castle
19 uur Spiegeltent

Synthpop met roots in de jaren '80 in de übergezellige Spiegeltent. Need we say more?Tip 7: Girls in Hawaii
22.30 uur Boomtown, Kouter

De Belgische Indie-rockers stonden vorig weekend nog op Dour en stranden na tussenstops in Frankrijk en Zwitserland met hun ontroerende en eclectische songs op de Kouter. Vandaag is het gratis, over twee weken in Lokeren helaas niet meer. De keuze is snel gemaakt.

Tip 8: De Propere Fanfare
Vanaf 1 uur Bij Sint-Jacobs

De honderdenelfkoppige (111!) ambiancemakers uit de Brugse Poort vieren hun tienjarig bestaan en doen dat waar ze zich na al die jaren goed thuisvoelen: Sint-Jacobs. Laat u verrassen door zangers, dansers, jongleurs, clowns en vuurspuwers. Het ideale feestje om de nacht vrolijk in te gaan.

Tip 9: Jamaican Jazz Orchestra
20 uur Polé Polé

Hun naam klinkt dan wel bijzonder exotisch, Jamaican Jazz Orchestra is zo Belgisch als maar kan zijn. Met hun jazz, reggae en ska staan ze op hun plaats op Polé Polé, dat zich opnieuw mag opmaken voor een zwoel feestje aan de Gras- en Korenlei.

Tip 10: Stoomboot
21.30 uur op het Laurentplein

Niels Boutsen tovert het Laurentplein zoals het hoort om in een Luisterplein met zijn zachte Nederlandstalige liedjes over leven en overleven. Met zijn gitaar en schitterende stem probeert hij u zowel te ontroeren als een feestje in gang te zetten. 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio