De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor dinsdag 22 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor dinsdag 22 juli

Foto: -

Gent - Daar is hij opnieuw, de man met de zaag. We zitten al aan dag 5 van de Gentse Feesten, maar wij zijn nog lang niet moe. Vandaag gaan we voor één keer plooien, maar evengoed volledig uit de bol gaan op rasechte Vlaamse ambaiancebeesten en opzwepende Balkanbeats. Van 'Laat het gras maar groeien' tot Zeven Zonden' en DJ Typsy Gypsy. We geven er opnieuw een lap op met opnieuw tien tips van gentenaar.be

Tip 1: Jelle Cleymans zingt met Bram en Witse
23.15 uur Laurentplein

Jelle Cleymans is niet de enige Vlaamse zanger-acteur en om dat duidelijk te maken neemt hij Gentenaar Bert Verbeke (Bram uit Thuis) en Antwerpenaar Hubert Damen (Inspecteur Witse) mee naar het Laurentplein voor een avond vol Nederlandstalige songs en vriendschap tussen Gentenaars en Antwerpenaars. Hoe mooi.

Tip 2: Wannes Van de Velde leeft op Sint-Jacobs
20 uur Bij Sint-Jacobs

Wannes Van de Velde verliet ons reeds in 2008, maar zijn muzikale erfenis is levendiger dan ooit tevoren. Vrienden-muzikanten brengen de mooiste liedjes uit het zeshonderd bladzijden tellende liedboek van de Antwerpse meester-muzikant.

Tip 3: Kinderen ontdekken Wonderkabinet
15 uur tot 16 uur in Het Pand

De Universiteit Gent zet haar Wonderkabinet open, maar is altijd op zoek naar eigernaardigheden en roept daarvoor de hulp in van de kinderen. Altijd al jouw eigen fantasiebeestjes willen maken of bouw je liever wezentjes op basis van hun skelet? Het Wonderkabinet is de plaats waar je jou volledig kan uitleven!
 

Tip 4: Boomtown start! Steak Number Eight
20.50 uur Boomtown, Kouter

Op de Kouter zijn ze altijd wat later, maar dat maakt Boomtown vaak goed met een ijzersterke affiche vol toptalent uit binnen- en buitenland. Een van die toppertjes zijn de Wevelgemse rockers van Steak Numer Eight. Na hun zegetocht in Humo's Rock Rally schoot hun carrière de lucht in, met vanavond opnieuw een hoogtepunt op het Boomtown-podium. Nog niet te missen: 65daysofstatic en Madensuyu.

Tip 5: Gent Plooit
Vanaf 15.45 uur Baudelo

Voor één keer, maar echt maar voor één keer mogen jullie massaal plooien. Leer de kneepjes van het ballonplooien en verras uw familie tijdens een verjaardagsfeestje met uw plooikunsten. Plooien mag, neuten niet.

Tip 6: Ambiance met Sam Gooris, Christoff en Lindsay
Vanaf 22 uur op Sint-Baafs

Waarom één ambiancebeest boeken als je er twee of drie op jouw podium kunt krijgen? Sam Gooris warmt Sint-Baafs op met zijn basketsloefkes om nadien de micro door te geven aan showman Christoff en zijn zus Lindsay, die op hun beurt het plein de nacht tegemoet laten dansen. Vorig jaar werd het een knaller, dit jaar gaan ze voor meer.

Tip 7: Royal Funk Force
20.30 uur op de Korenmarkt

Soms willen we gewoon niets anders dan feesten en dan is een band die enkel partynummers speelt heel welgekomen natuurlijker. De leden van Royal Funck Force zijn geboren met feest in het bloed en zullen in geen tijd de Korenmarkt aan het dansen krijgen.

Tip 8: Deneys & Denys 
11 uur KANTL, Koningstraat 18

Jan Briers, gouverneur van Oost-Vlaanderen, zet de traditie van aperitiefconcerten verder, die zijn vorig jaar overleden voorganger André Denys in het leven riep. Ilia Laporev en Jonas De Geyndt brengen werk van J. Brahms, C. Franck, R. Schedrin en S. Prokoviev. Na de concerten is er een aperitief in de ambtswoning van de gouverneur.

Tip 9: Balkan Hotsteppers
3 uur Bij Sint-Jacobs

Je hebt late vogels en je hebt heel late vogels. Voor die laatsten is Sint-Jacobs de place to be. De opzwepende Balkanbeats van de Balkan Hotsteppers van dienst, DJ Sam Rabam en Typsy Gypsy, jagen hen door de nacht. 

Tip 10: Midnight Blue Birds
1 uur in de Spiegeltent, Baudelohof

Liefhebbers van broeierige swingjazz en trage blues troepen best samen in de Spiegeltent. Artiesten katapulteren ons terug naar de tijd van de drooglegging, gelukkig met een lekkere pint in de hand.

 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio