De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor maandag 21 juli

De Gentse Feesten-agenda: tien tips voor maandag 21 juli

Foto: -

Gent - Wow, wat een openingsweekend is het al geweest. Dag vier al van de Gentse Feesten, én ook de officiële Nationale Feestdag. De Buffalo's komen naar de Feesten vandaag, en dat zullen we geweten hebben. Of Flip Kowlier, Niels Destadsbader en Discobar Galaxie ook AA Gent-supporters zijn weten we niet, maar ze zijn er alvast bij vandaag. Tien tips voor dag 4!

Tip.1 Een streepje koormuziek in de kathedraal
14.30 uur, Sint-Baafskathedraal

Het is niet al onnozelheid en drinken, de Gentse Feesten. 'Echte' cultuur is er ook: de wereldberoemde Britse universiteit van Cambridge produceert niet enkel nobelprijswinnaars, maar levert ook enkele uitstekende muzikanten af. Omdat ze daar wel wat gewoon zijn, mogen ze hun werk brengen in de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal.

Trip.2 Min Moaten zingen met Flip Kowlier
22.15 uur, Sint-Baafsplein

Hoe indrukwekkend ze ook mogen zijn, de muzikanten van Cambridge zijn toch slechts het voorprogramma van deze rasartiest uit Izegem. De West-Vlaamse klanken hebben we door de gastarbeiders en -studenten ondertussen al wat onder de knie. Tijd voor het groot examen met Flip Kowlier.

Tip.3 Dans mee op het Groot Provinciaal Volksdansfeest
Vanaf 14 uur op het Woodrow Wilsonplein

Haal die vendels en trommels maar al uit de kast, want al voor de 36e keer kan u zich op onze nationale feestdag op het Wilsonplein volledig laten gaan onder leiding van enkele uitstekende folkgroepen. Groepen uit Gent, Evergem, Destelbergen en Brussel leren u de kneepjes van het volksdansen en laten u genieten van enkele indrukwekkende demonstraties.

Tip.4 Buffalo, Buffalo: de ploegvoorstelling van KAA Gent
19.00 uur, Sint-Baafsplein

Buffalo, Buffalo, AA Gent! Een kreet die we tijdens de ploegvoorstelling van KAA Gent hopelijk tientallen keren zullen horen. Het Sint-Baafsplein wordt even een mini Ghelamco Arena. Onze Gentse voetbaltrots stelt er haar nieuwste spelers (en trainers) voor en zorgt zo voor het eerste feestje van dit voetbalseizoen

Tip.5 Met de kinderen loos gaan in de Pretstraat
Elke dag in de Kammerstraat, nabij de Vrijdagmarkt

Zin om je eens helemaal uit te leven? Dat kan in de Pretstraat van Free-Time. Een avontuurlijk klim- en klauterparcours, een trampoline en een bungee-run zorgen ervoor dat de kleinsten nog nooit zo'n avontuurlijke Gentse Feesten zullen hebben beleefd.

Tip.6 Niels Destadsbader
22.45 uur, Korenmarkt

Acteren, presenteren of zingen, de man kan maar niet kiezen. En waarom zou hij ook als hij in al zijn bezigheden hoge toppen scheert. Maar naar de Korenmarkt komt hij als zanger pur sang en zal hij solo zijn Nederlandstalige songs brengen.

Tip.7 Met de kano door de Kuip
Elke dag aan de Predikherenlei

Het eerste weekend van de Gentse Feesten was waarschijnlijk al goed voor duizenden katers. En omdat de meeste wondermiddeltjes bestaan uit het drinken van de raarste brouwsels, stellen wij een rustgevend tochtje met de kano voor. Dobberen door Gent of de kater uitzweten, aan jullie de keuze.

Tip.8 Start het feestje met Discobar Galaxie
00.00 uur, Polé Polé

Starters van feestjes, moeder der discobars en muziekliefhebbers zonder vergelijk: dat is Discobar Galaxie. Jimmy Dewit (Bobby Ewing), Adriaan Van den Hoof (Loveboat) en Frank Somers (Lars Capaldi) vieren twintig jaar feest en zijn van plan om Polé Polé in vuur en vlam te zetten.

Tip.9 Uberdope
17.00 uur, Polé Polé

De carrière van de Gentse rappers van Ubderdope raast als een sneltrein. Na passages op tientallen podia in heel het land en op de televisies van honderdduizenden Vlamingen, staan ze dit jaar op het podium van Polé Polé voor een thuismatch.

Tip.10 Sabijn
19.30 uur op de Groentenmarkt

De enige echte Jazzdiva kan natuurlijk niet ontbreken op de Gentse Feesten. Sabijn is klaar om de Groentenmarkt opnieuw rond haar vinger te draaien met haar karaktervolle songs. Zowel in 't Gensch als in een pak andere exotische talen.

 

Niet tevreden? Kies dan een andere dag!
Dit is de volledige Gentse Feesten-agenda van De Gentenaar: 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio