TRIATLONFLANDERS CUP

Kjel De Hertog van start tot finish in Vilvoorde

Kjel De Hertog van start tot finish in Vilvoorde

Louise Vandenbroucke op weg naar de zege bij de vrouwen. Foto: Koen Merens

Vilvoorde -

Er stond in de sprinttriatlon van Vilvoorde geen maat op Kjel De Hertog. De LTTL-atleet bleef van start tot aankomst aan de leiding. Bij de vrouwen was de 22-jarige Louise Vandenbroucke, een in Leuven verblijvende diëtiste, de sterkste.

Ondanks de stevige concurrentie, met topevenementen als Oudenaarde en Antwerpen, kreeg de triatlon-organisatie in Vilvoorde to ch heel wat deelnemers naar de Havendoklaan. Door gebrek aan deelnemers aan de Flanders Cup werd het programma wat herschikt. Met als gevolg dat toppers en recreanten samen van start gingen. Vlak voor de mannen aan hun zwemopdracht in de Darse begonnen, kwam een stevige plensbui roet in het eten gooien. Dat belette echter Kjel De Hertog niet om meteen de lijnen uit te zetten.

‘Die snelle start maakte deel uit van mijn tactisch plannetje’, vertelde de LTTL-atleet na afloop. ‘Maar op de fiets was het daarna op de gladde wegen opletten geblazen. Ik kwam driemaal ei zo na ten val maar kon me gelukkig telkens rechthouden.’

Ook in de loopfinale werd De Hertog niet meer verontrust.

‘Ik ben erg tevreden met mijn eerste zege in de Flanders Cup. Nu kan ik me met een gerust gemoed voorbereiden op de race in Marseille.’

Alexandre Wayaffe werd tweede op twee minuten. Hugo Van Hamme, vorige week nog nationaal kampioen bij de vijftigers geworden, finishte als derde.

Bij de vrouwen was Louise Vandenbroucke het snelst uit het water voor de Nederlandse Birgit Berk en Lieve Paulus.

‘Daarna heb ik me weer laten inlopen’, aldus de in Leuven verblijvende West-Vlaamse.

‘Het had geen zin alleen door te gaan. Maar in de loopfinale maakte ik vlot het verschil.’ Paulus werd tweede voor Lore Van Clooster.

Er was verder bij de A-jeugd een knappe zege van Dries Matthys. De zoon van Hawaï-deelnemer Marc haalde het voor Yannick Vos en Jano Vanparrys. Jessica Verlinden was hier het snelste meisje.

Bij de junioren mochten Joachim Wera en Kaat Van Eynde op het hoogste podium.

Jarno Cuypers en Laura Swannet waren de laureaten bij de jeugd B, Hanne Peeters en Stef Cooremans bij de jeugd C.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio