voetbal3de klasseKV Turnhout - Turnhout hervat trainingen met fel afgeslankte kern en voorlopig zonder Egyptische steun

‘Goud schittert niet meer’

‘Goud schittert niet meer’

Clubvoorzitter Marcel Hendrickx: ‘Het wordt een overgangsjaar, met beperkte ambities.’ Foto: pkk

Turnhout -

Vrijdag kreeg KV Turnhout slecht nieuws. Wadi Degla, de Egyptische sponsor, zet de steun aan de derdeklasser (voorlopig) stop. ‘Ondanks die tegenslag hervatten we vanavond de trainingen’, houdt voorzitter Marcel Hendrickx de moed erin.

Het was al een tijdje akelig stil bij KV Turnhout. Geen trainer, geen spelers, geen voorbereidingsprogramma en geen oefenwedstrijden. Nader Shawky, de rechterhand van Maged Samy, communiceerde de laatste dagen niet meer met voorzitter Marcel Hendrickx. Nochtans is Shawky verantwoordelijk voor de sportieve en financiële opvolging bij KV Turnhout. Eind vorige week werd duidelijk waarom er geen nieuws te rapen viel in en rond het Stadsparkstadion.

‘Ik kreeg vrijdag onverwacht te horen dat Wadi Degla zijn engagementen in onze club stopzet. Een donderslag bij heldere hemel. Het zou te maken hebben met andere mensen aan de top in de Wadi Degla-groep en andere visies over steun aan voetbalclubs. Ik heb een dossier overgemaakt aan de beleidsverantwoordelijken in Egypte en hoop dat ze minstens een overgangsperiode voorzien. Dat zou een gedeeltelijke oplossing zijn die ons in staat stelt om dit seizoen opnieuw in derde klasse te voetballen. Alleszins gaan we van start en hopen we op steun’, legt Hendrickx uit.

Jef Dufraing, in een niet zo ver verleden keeperstrainer en zelfs interim-trainer bij KV Turnhout, verzamelt vanavond om 18 uur een groep van enkele overgebleven spelers uit de A-kern, beloften en U19-spelers.

‘Omdat heel wat jeugdspelers nog met vakantie zijn, verwacht ik een bescheiden opkomst voor de eerste training. Dino Peljto, Sten Vandenbossche, Amoo Boatey, David Eyland en Nick Marynissen hebben nog een contract. Enkele testers boden zich ook aan. Voor alle duidelijkheid: we zullen niet meer als een profclub gestructureerd zijn en de tijd van de gouden contracten is voorbij. Het goud schittert niet meer’, zegt de Turnhoutse voorzitter met een vleugje cynisme.

‘Ik zal met alle spelers rond de tafel gaan zitten om over hun contract te praten. Naast Jef Dufraing bood ook Stef Lieckens zich spontaan aan. Hij wordt trainer bij Poppel. Maar hij wil KV Turnhout in deze beginfase op de rails zetten. We kijken uit naar iemand die T1 wil worden. Jef gaat op zoek naar tegenstanders voor oefenwedstrijden. Of er nog een samenwerking met Lierse in zit, weet ik niet. Dat zullen we de volgende dagen onderzoeken. Eén ding is zeker. Het wordt een overgangsjaar en de ambities zullen beperkt zijn.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio