Met de smartphone naar de Gentse Feesten: een overzicht van de (weinige) #GF14-apps

Met de smartphone naar de Gentse Feesten: een overzicht van de (weinige) #GF14-apps

Foto: -

Gent - Een enorm programma, veertien pleinen, honderden optredens en voorstellingen... Niets handiger om naar de Gentse Feesten te trekken dan een goeie smartphone-app. Handig, overzichtelijk en up-to-date. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Een overzicht van het #GF14-aanbod dit jaar.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.

Opvallend: het stadsbestuur van Gent heeft dit jaar geen officiële Gentse Feesten-app laten maken. Vorig jaar was die er wel. Volgens de evaluatie van de Feesten werd de officiële app toen 9.794 keer gedownload: 6.622 keer via iOS, 3.172 keer via Android.

Maar niet getreurd, voor wie de enorme agenda van de Feesten in zijn binnenzak wil hebben, zijn er alternatieven. Erg veel helaas niet, de app-markt rond de Gentse Feesten staat duidelijk nog in haar kinderschoenen. 

De onofficiële Feesten-app #GF14
voor iPhone, voor Android

De meest overzichtelijke app is dit jaar de officieuze Gentse Feesten-app #GF14. De app bevat het volledige programma en door je favorieten aan te duiden, kan je een handige persoonlijke agenda voor de Feesten opbouwen. Met de #GF14-app kan je ook de bezetting van de parkings bekijken en toiletten of een geldautomaat zoeken.

Elaba!, de app van Freek Braeckman
vanaf vrijdag, enkel voor iPhone

VRT-gezicht Freek Braeckman lanceert een app, enkel voor de Gentse Feesten. Via een profiel kan je foto’s en updates over je bezigheden op de Feesten delen met vrienden. Je kan wel enkel posten in de Feestenzone. Posts blijven bovendien maar 24 uur staan. De app heeft ook doe-opdrachten (neem een selfie met een Gentse toren, post vijf berichten over eten...) om titels te verdienen zoals #fretzakske, #zattepulle of #fiestbiest.

De app van het Sint-Baafsplein
voor iPhone, voor Android

Erg degelijke app voor fans van het Sint-Baafsplein, maar een update naar 2014 is blijkbaar nog niet gebeurd. 

De Vlasmarkt-app
voor iPhone, voor Android

Ook de Vlasmarkt heeft vorig jaar een eigen app laten maken, maar die blijkt ook niet klaar te zijn voor de Gentse Feesten 2014. Inloggen lukt zelfs niet meer, jammer.

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio