D'hoedt mist EK door schaambeen

D'hoedt mist EK door schaambeen

Foto: BELGA

Jeroen D’hoedt zet omwille van een stressreactie ter hoogte van het schaambeen een punt achter zijn zomerseizoen. Dat meldt hij dinsdag op de website van Atletiek Vlaanderen 2014. D’hoedt moet dus ook een kruis maken over zijn deelname aan het EK atletiek, dat van 12 tot 17 augustus in Zürich gehouden wordt.

‘Ik had uitstralingspijn naar mijn been’, verduidelijkt de 24-jarige atleet op de Atletiek Vlaanderen-site. ‘Een botscan en gespecialiseerd onderzoek bij dokter Bellemans wezen uit dat ik een stressreactie opgelopen heb. Wellicht sukkel ik al sinds half mei met deze blessure’, klinkt het.

D’hoedt liep begin mei in het Amerikaanse Stanford nog de EK-limiet op de 5000m en mikte zaterdagavond op de Nacht van de Atletiek op het EK-minimum op de 1500m. ‘Dit is erg zuur. Na een hele goede winter had ik heel erg uitgekeken naar het EK. Het gaat in Zürich volgens mij een heel mooi toernooi worden. Maar door nu te stoppen vermijd ik een stressfractuur. Dan zou ik voor veel langere tijd uitgelegen hebben. Ik wil ook niet het risico lopen om mijn mogelijke deelname aan de Spelen in Rio op de helling te zetten’, aldus de winnaar van de CrossCup veldlopen.

D’hoedt moet nu twee weken volledig rusten en start dan met de revalidatie. ‘De kans is heel klein dat ik dit zomerseizoen nog in actie zal komen. Mentaal is dit echt een grote domper.’

Corrigeer