Hulp voor De Speelplaneet na brand in materiaalcontainer

Appels -

Nadat het materiaallokaal van speelpleinwerking De Speelplaneet vorige week door brand vernield werd, kwam een heuse hulpactie op gang. De monitoren riepen op om speelgoed te bezorgen en er kwam meteen hulp uit alle mogelijke hoeken.

‘We hebben heel veel speelgoed gekregen. Dat gaan we nu allemaal bekijken en een inventaris opmaken’, laat Dorien Burssens van De Speelplaneet weten.

Er kwam onder andere meer dan 400 euro steun van de Dendermondse hartvereniging Cato en dagbladhandelaar Luc Van Mol. Die zorgde ervoor dat de wedstrijden van De Rode Duivels in de Kerkstraat en op de Grote Markt op groot scherm te zien waren. De opbrengst daarvan zou naar Cato gaan, maar die vereniging was meteen bereid daar een deel van af te staan aan De Speelplaneet.

De container waarin het vuur woedde is niet meer bruikbaar, net als twee andere containers die veel rookschade opliepen. Daardoor is de binnenopvang voorlopig wat te klein. ‘We moeten de kinderen dicht bij elkaar zetten als het slecht weer is, maar daar vinden we wel een oplossing voor. We bekijken of we aan een container of een tent kunnen geraken om de kinderen bij slecht weer op te vangen.’

Er wordt nu samen met de verantwoordelijken van de Freinetschool De Appelbloesem naar oplossingen gezocht.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio