Publiek bezoekt boomgaard vader burgemeester Croes

Publiek bezoekt boomgaard vader burgemeester Croes

Het Werk der Volkstuinen van Deerlijk mocht als eerste een kijkje nemen. Foto: eva

Deerlijk -

Bezoekers konden onlangs urenlang genieten in de boomgaard van Stephaan Croes (72), vader van Deerlijks burgemeester Claude Croes.

De primeur voor het bezoek was voor de leden van Het Werk der Volkstuinen van Deerlijk. In totaal kwamen er zo'n tweehonderd mensen een kijkje nemen.

Naast zijn ouderlijke thuis in Beveren-Leie heeft Stephaan Croes een fruitboomgaard en groentetuin van 3.000 vierkante meter. ‘Mijn ouders hadden hier vroeger een boerderij. In 1986 heb ik alles vernieuwd, ik heb alleen de twee oude fruitbomen van in het jaar 1918 laten staan’, zegt Stephaan.

In de fruitboomgaard staan dertig bomen. ‘Ik heb een passie voor ouderwetse soorten die je bijna nergens anders nog vindt. De appels, peren en pruimen die hier hangen, vind je niet gemakkelijk in de winkel. Ik heb ook acht soorten tomaten, waaronder de zwarte tomaat.’

De fruitboomgaard is bovendien ook de thuis van negen ganzen. ‘De ganzen zijn mijn grasmachines, ik hoef hier nooit het gras af te rijden’, lacht Stephaan die nog elke dag twee tot drie uur actief is op zijn groen domein.

Het Werk der Volkstuinen van Deerlijk bezoekt elk jaar een tuin van een van de leden. ‘Het was een aangename ervaring. Er zijn zeker nog groepen welkom’, zegt Stephaan. Ook burgemeester Claude Croes (CD&V) kwam langs om de groene oase van zijn vader te bewonderen. ‘Nee, ik heb geen groene vingers zoals mijn vader’, lacht Croes.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio