Roger Van Landschoot gegrepen toen hij baan overstak

Voormalig landbouwer verongelukt op fiets

Voormalig landbouwer verongelukt op fiets

Roger Van Landschoot reed op een elektrische fiets toen hij werd aangereden door een bestelwagen. Foto: dji

Eernegem - Roger Van Landschoot (80) uit Eernegem is woensdag in Gistel verongelukt met zijn elektrische fiets. De gepensioneerde landbouwer, die ook een gekend bestuurslid was van de CD&V, werd gegrepen door een bestelwagen toen hij de Nieuwpoortse Steenweg wou oversteken.

Het ongeval vond plaats omstreeks 15 uur. Roger Van Landschoot wou de Nieuwpoortse Steenweg oversteken om de Kloosterbrugstraat in te rijden, maar merkte daarbij wellicht de bestelwagen met Nederlandse nummerplaat, die in de richting van Gistel reed, niet tijdig op. De Nederlandse bestuurder (53) kon een aanrijding niet meer vermijden. De bejaarde man werd gegrepen en kwam zwaar ten val.

Een MUG-helikopter, de brandweer van Gistel, een ziekenwagen en de lokale politie Kouter kwamen ter plaatse. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. Roger overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Landbouwbedrijf

De man was een bekend figuur in de landbouwsector in de regio. Hij heeft jarenlang een landbouwbedrijf uitgebaat in de Ganzestraat, die vandaag gerund wordt door zijn zoon Marc. Roger was weduwnaar, nadat zijn vrouw Jeanine Ceuterick in 2012 op 74-jarige leeftijd overleed .

De familie was gisterenavond te aangeslagen om te reageren op het overlijden van hun vader.

Roger Van Landschoot was 35 jaar lang actief als bestuurslid van de Ichtegemse afdeling van CD&V. Burgemeester Karl Bonny (CD&V) kende hem als een gedreven persoon.

Milieuraad

‘Roger was daarnaast bestuurslid van de Landelijke Gilde, waar hij ook in de toneelkring zat. Hij zetelde bovendien lange tijd in de mi-lieuraad waar hij de landbouwsector vertegenwoor-digde’, vertelt burgemeester Karl Bonny.

De lokale politie Kouter zette gisteren na het ongeval de Nieuwpoortse Steenweg tussen de Konijneboslaan en de Kloosterbrugstraat af voor alle verkeer. Het parket van Brugge stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio