Gent telt steeds meer vegetariërs, maar restaurant Gillis stort zich op de betere entrecote

Gent telt steeds meer vegetariërs, maar restaurant Gillis stort zich op de betere entrecote

Luc Candries, Yves Lammar en Omer Candries. Foto: fvv

Gent -

Gent mag dan de veggiehoofdstad van de wereld zijn, bij restaurant Gillis in de Hoogstraat zal het niet waar zijn. Het restaurant van de broers Luc en Omer Candries specialiseert zich in vleesgerechten. Liefst negen soorten entrecote staan er op de kaart.

Luc en Omer Candries zijn respectievelijk 61 en 59. Maar van uitbollen is geen sprake, de twee openen vrijdagmiddag het restaurant Gillis in de Hoogstraat, in wat vroeger Facon was. Beiden hebben hun roots in Antwerpen.

Luc was jaren keurslager in Antwerpen, terwijl Omer er al een lange carrière als chef-kok in Keerbergen op heeft zitten. Luc deed zijn zaak van de hand en woont sinds vier jaar in Ledeberg. ‘Hij heeft altijd gezegd dat we nog eens iets samen zouden doen’, zegt Omer.

Dat is een vleesrestaurant geworden.

Klik hier en lees meer in De Gentenaar van vrijdag 18 juli.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio