Meeuwse frituur Frietboetiek is de Best-Frit Frituur 2014

Meeuwse frituur Frietboetiek is de Best-Frit Frituur 2014

Ronny en Peggy krijgen uit handen van Jean-Marie Pfaff de prijs voor beste Best-Frit frituur Foto: kvh

Meeuwen -

Frituur Frietboetiek in Meeuwen mag zich ‘Best-Frit Frituur van 2014’ noemen. De uitbaters kregen de award gisteren uit handen van Jean-Marie Pfaff.

Meer dan 1.800 mensen brachten de voorbije weken hun stem uit voor frituur Frietboetiek. Frituristen Ronny Voortmans (36) en Peggy Tielens (32) zijn bijzonder trots op deze titel. ‘Het is een fijne waardering voor de elf jaar dat we onze klanten dagelijks verse producten en kwaliteit aanbieden’, zegt Ronny Voortmans.

Frietboetiek vierde vorig jaar haar tiende verjaardag en opende zopas een volledig vernieuwde frituur. ‘Het is belangrijk om te blijven investeren en het verschil te maken ten opzichte van de concullega’s. Professionalisering is belangrijk om het hoofd boven water te houden. Ikzelf ben met de frituur gestart na een opleiding aan de hotelschool. Dat maakt dat ik mezelf en de frituur kan onderscheiden met vers bereide maaltijden. Onze specialiteiten zijn de verse pasta's en salades, spare ribs en sinds kort black angusburgers. Dat vind je niet in elke frituur.’

De voorbije weken spoorden de uitbaters de klanten aan om voor hen te stemmen. ‘Het Best-Frit label is in 2003 in het leven geroepen omdat er nood was aan een kwaliteitslabel’, zegt Carlo Vantichelen van Best-Frit. ‘Alleen frituren die op vlak van hygiëne, service, inrichting en productkwaliteit top zijn, krijgen het label. Dat zijn er 200, terwijl België 5.000 frituren telt. Maar we wilden ook horen wat de klanten van de frituur denken, want daar draait het uiteindelijk om. Zo is de titel Best-Frit Frituur vorig jaar in het leven geroepen.’

Het was Jean-Marie Pfaff die de frituristen kwam feliciteren en de prijs mocht overhandigen. Vandaag om 17 uur trakteert frituur Frietboetiek de klanten op een gratis vat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio