Biermuseum wil per jaar 100.000 bezoekers

Biermuseum wil per  jaar 100.000 bezoekers

In de degustatieruimte kun je zestien bieren op tap proeven. Foto: mvn

Brugge -

Vandaag opent het Bruges Beer Museum op de Markt de deuren voor het grote publiek. Met een tablet in de hand kom je er alles te weten over bier. ‘We mikken op de grote massa’, zegt zaakvoerder Thibault Bekaert.

Van het eerste bierrecept in Mesopotamië tot foodpairing: in twaalf hoofdstukken leert het museum je alles wat er te weten valt over bier. Over de rijke geschiedenis, de evolutie in productieprocessen, maar ook over de verhouding tussen bier en gezondheid, de vrouw en gastronomie. En ook Brugge en zijn rijke geschiedenis, maar ook zijn huidige brouwerijen, krijgen een eigen hoofdstuk toebedeeld.

‘We vertellen de geschiedenis van bier wereldwijd, maar we vertellen meer in detail wat bier voor Brugge heeft betekend’, zegt zaakvoerder Thibault Bekaert. Dat vertellen gebeurt overigens met een computertablet. Richt de camera naar eender welk voorwerp en de tablet haalt een tekst-, geluid-, of een beeldfragment tevoorschijn, telkens in een van de tien talen naar keuze. Zo toont topchef Philippe Serruys hoe hij een gerecht op basis van bier klaarmaakt.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Brugge - Oostkust van zaterdag 19 juli.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio