‘Ik heb het rode meisje hier geplaatst’

© fvv

© fvv

© fvv

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het was een vraag die heel wat mensen in Gent bezighield de voorbije maand. Wie plaatste het mysterieuze rode meisje op het staketsel aan de Slachthuisbrug? ‘Ik’, bekent beeldhouwer Johan Meirlaen uit Wondelgem.

jod

Op een dag zat ze op het staketsel, niemand die gezien had hoe of waarom. Sindsdien was het een klein mysterie: wie was toch diegene die het rode meisje daar had geplaatst?

We kunnen het nu onthullen: de snoodaard is een beeldhouwer uit Wondelgem: Johan Meirlaen. ‘Ik passeer hier elke dag en vond dat deze omgeving wel wat kleur kon gebruiken. Dat staketsel fascineert me. Bovendien zeggen mensen dat ik te weinig mijn werk laat zien aan de buitenwereld. Ik dacht: ik zal daar eens verandering in brengen’, lacht Meirlaen.

‘Op een avond zijn we met twee man met een bootje naar hier gevaren. Het rode meisje is bevestigd aan een U-vormige constructie die ik vooraf had opgemeten. Zo konden we het beeld plaatsen zonder het staketsel te beschadigen. Ik heb er al heel wat mensen over bezig gehoord, met positieve reacties. Ze geeft de site kleur, niet?’

Tijdelijk

De dagen van het rode meisje zijn hoe dan ook niet oneindig. ‘Ik heb nadat het verhaal in jullie krant verscheen contact opgenomen met Waterwegen en Zeekanaal (W&Z). Daar kreeg ik te horen dat ik een vergunning moest aanvragen. Ik heb die nog niet ontvangen, maar men heeft me verteld bij W&Z dat daar ook een einddatum zal opstaan. Tegen dan moet het beeld verwijderd worden. Een beetje jammer, ik hoop dat het publiek W&Z kan aansporen om het beeld er toch te laten staan. Maar ik ga er ook niet op aandringen, het is me nooit te doen geweest om de publiciteit.’

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs