Zusters Clarissen pronken met Tomorrowlandvlag

Zusters Clarissen pronken met Tomorrowlandvlag

Foto: Joris Herregods

Boom - Tomorrowland ligt nauw aan het hart van de zustergemeenschap Clarissen in Boom. Zo nauw dat ze naar de organisatie mailden om een Tomorrowland-vlag, die ze ook gaan uithangen. Ook bidden ze voor goed weer en een veilige afloop.

Heel wat zusters, willen ondanks hun ouderdom, het festivalterrein wel eens verkennen. Tomorrowland heeft al laten weten dat ze woensdag op een van de buurtmomenten zijn uitgenodigd en de zusters gaan daar graag op in. "Al jaren leven we mee met Tomorrowland. Het is een festival van wereldformaat, een ontmoeting van vele duizenden jonge mensen, van allerlei culturen die zeer positief met elkaar omgaan. Dat vinden we fantastisch en zeer belangrijk in deze tijd, en dan nog in onze gemeente Boom", start zuster Benedicte (50) haar verhaal. De zusters Clarissen wonen in de Gasstraat in Boom en zijn nog een gemeenschap van twaalf zusters, waarvan er twee in het rusthuis verblijven.

Ze benadrukt dat de Boomse Clarissen ondanks de hoge leeftijd van sommige, de oudste is liefst 103 jaar, niet wereldvreemd zijn en alles op de voet, zij het op enige afstand, mee volgen en beleven. "Het antwoord van de organisatie via mail dat ze op onze vraag een gegeerde TML-vlag gingen bezorgen, is hier op gejuich onthaald", zegt zuster Benedicte al lachend. De zusters drukken hun bewondering uit voor de organisatoren om zo'n massa-evenement in elkaar te laten passen en veilig te laten verlopen.
Buurtbewoners wilden hun vlag al eens presenteren aan de zusters. Vandaag krijgen ze er eentje officieel overhandigd van de TML-organisatie.

Protest

De zusters hebben ook gehoord van het protest van enkele buurtbewoners. "Wij zijn echt blij dat Tomorrowland doorgaat. Alleen al om zoveel jonge mensen de kans te geven te vieren en het wordt met de beste bedoelingen georganiseerd. Het lawaai valt hier mee. Hangt af van de windrichting. En het gekletter van het vuurwerk, je weet ongeveer om hoe laat dat gebeurt, dan moet je er ook niet van schrikken. Geloof me er zijn heel wat zusters die op tafels en stoelen staan om door de hoogste vensters boven de daken een glimp van het vuurwerk op te vangen", geeft ze lachend toe.

De vraag wat ze vinden van nogal veel 'bloot' op Tomorrowland wordt niet uit de weg gegaan: "We leven in een andere tijd, al kunnen we echt naakt niet toejuichen, dat hoeft niet om feest te vieren".

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S