Burgemeester verdedigt uitbating sporthal door clubs

Burgemeester verdedigt uitbating sporthal door clubs

Burgemeester Joeri De Maertelaere. Foto: ivh

Evergem -

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) ging vorige maand akkoord met de uitbating van de gemeentelijke sporthal van Evergem op zondagen door basketbalclub Tigers Evergem. Raadslid Eddy Colombeen (Groen) vraagt zich af of die beslissing wettelijk is. Burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) verdedigt ze alvast met hand en tand.

Om te besparen op de personeelsuitgaven wou het gemeentebestuur het zwembad en de sporthal van Ertvelde om de twee weken op zondag sluiten. Op voorstel van het hoofd van de gemeentelijke sportdienst werd evenwel een alternatief bereikt: zwembad en sporthal blijven open, maar de sporthal van Evergem wordt dertig zondagen uitgebaat door Tigers Evergem.

Het gevolg is dat enkele clubs op zondag op andere uren moeten sporten en minivoetbalclub Evergem met zijn jeugdploegen moet verhuizen van Evergem naar Ertvelde.

‘Geen kans’

‘Andere clubs kregen niet de kans die sporthal uit te baten. Het is dan ook zeer de vraag of die regeling en de afspraken met de basketbalclub juridisch correct zijn. Sommige gemeentelijke diensten hebben trouwens grote vragen bij die goedkeuring door het AGB’, weet Eddy Colombeen.

‘De regeling is juridisch niet nagezien’, geeft Joeri De Maertelaere toe.

‘Om te besparen op de personeelskosten en de bestaande dienstverlening te behouden, ging het schepencollege in op een suggestie van de gemeentelijke sportdienst.’

‘Het is geen overheidsopdracht, maar het is wel een voorbeeld van publiek-private samenwerking. De bestuursbeslissing is goedgekeurd en uitvoerbaar. Wie er niet mee akkoord gaat, kan klacht indienen bij de hogere overheid’, besluit de burgemeester.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio