Volgens stad is alles beslist

‘Doortrekking N60 best langs spoorweg’

© pma

Adelin Devos uit Ronse heeft aan de bemiddelaar voor de N60 een bundel van 24 bladzijden gegeven met een nieuwe oplossing voor de doortrekking van de weg. ‘Mijn traject volgt de spoorweg en geeft geen milieuschade’, maakt hij zich sterk.

PETER MALAISE

Adelin Devos mag dan al 83 jaar oud zijn, de kranige, bekende Ronsenaar heeft nog meer dan een grote boon voor zijn stad. Zijn stad die momenteel in de greep zit van de doortrekking van de N60 zit.

De vorige Vlaamse Regering heeft een traject vastgelegd en dat heeft voor- en tegenstanders.

‘Ik vind dat traject geen goede keuze’, zegt Adelin. ‘Ik ben al jaren bezig met dit dossier omdat ik vind dat Ronse zeker ontsloten moet worden. Die ontsluiting is zelfs dringend. Maar de huidige oplossing vind ik maar niks.’

‘In plaats het traject Schavaart verkies ik een traject dat de spoorweg volgt. Vanaf Leupegem kan je een nieuwe N60 van 2 rijvakken met pechstroken en fietspaden voorzien. Mijn weg is maar 12,5 meter breed en je kan die realiseren zonder extra milieuschade. De spoorlijn Ronse Oudenaarde is nu verlieslatend en zal binnenkort toch verdwijnen’ zegt Devos.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Vlaamse Ardennen & Gentse Rand van vrijdag 25 juli.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio