CLUBNIEUWS. Vanhaezebrouck hoopt op nieuwe grasmat, Proto vroeger speelklaar?

CLUBNIEUWS. Vanhaezebrouck hoopt op nieuwe grasmat, Proto vroeger speelklaar?

Foto: Belga

Vorig seizoen vloeide er al heel wat inkt over de slechte staat van de Gentse grasmat en ook nu weer duiken er – in de nasleep van het Love the samba-verhaal – allerlei doemberichten op. 'Ons gras heeft de mazelen’, aldus Hein Vanhaezebrouck. ‘Het lijkt op de bolletjestrui van de Tour de France, overal zie je vlekken. Alles komt ook los, dit kan echt niet. Men is nu volop bezig om de schade te herstellen maar ik hou mijn hart vast. Een nieuwe grasmat? Dat kan heel snel gaan, vorig jaar in Kortrijk konden we drie dagen nadat er een nieuwe grasmat werd aangelegd gewoon spelen. ’

Ander slecht nieuws voor AA Gent is dan weer de blessure van Christian Brüls die tijdens een wedstrijd met de beloften een breuk opliep aan een beentje in zijn voet waardoor hij zes à acht weken out is. ' Dat is voor hem heel zuur want hij werkte heel gemotiveerd en professioneel. Een transfer versieren wordt nu moeilijk. We mogen ook niet vergeten dat hij een aflopend contract heeft, maar de deur was eigenlijk nooit helemaal dicht voor hem.’

Een ander heikel punt blijft de aanstelling van een nieuwe aanvoerder: ‘Ik stel zelf mijn aanvoerder aan, anders krijg je misschien wel een populariteitspoll. Ik wil een kapitein die bijna altijd op het veld staat en ook een leidersfiguur is. Lepoint, Belhocine, Milicevic, Van Der Bruggen en Kums maken deel uit van de spelersraad en inderdaad, mijn aanvoerder zal één van die vijf jongens zijn, dat lijkt me logisch’, maar dé naam wilde de Gentse coach niet verklappen, al lijkt toch vooral Sven Kums in poleposition te liggen om zaterdagavond de aanvoerdersband in ontvangst te nemen. (ssg)

AA Gent leent vijf jongeren uit

Vijf Gentse jongeren kregen deze week te horen dat ze vermoedelijk uitgeleend zullen worden: Gavazaj, Impens, Caenepeel, Vandeputte en Ruyssen. ‘Indien tijdens de komende weken blijkt dat ze toch in aanmerking komen voor de A-kern, zullen we niet aarzelen ze op te nemen in onze selectie’, aldus trainer Hein Van Haezebrouck. Caenepeel verdraaide zijn voet en traint individueel, Gavazaj heeft last van de heup en ondergaat een scan. (ssg)

 

Proto binnen drie weken speelklaar?

Bij Anderlecht kreeg Silvio Proto van de dokters groen licht en mag de komende weken de trainingsintensiteit optrekken. Over een kleine drie weken zou Proto opnieuw speelklaar moeten zijn. Mogelijk staat de 31-jarige goalie dus alweer tussen de palen bij de verplaatsing naar Westerlo op 16 augustus.

Anthony Vanden Borre is terug op de club. Hij loopt nog op krukken en moet nog twee weken revalideren. Daarna mag hij voorzichtig opnieuw met de bal trainen.  (alel)

Gilles De Bilde peter fandag Anderlecht

Paars-wit houdt vandaag zijn zeventiende fandag. Van 10 tot 19 uur zijn er randactiviteiten en signeersessies met de spelers voorzien. Het hoogtepunt volgt om 17 uur met de presentatie van de spelers op het veld. Gilles De Bilde, die in totaal vier seizoenen het shirt van paars-wit droeg, is peter van deze editie. (alel)

 

Luzon blijft maar wachten op inkomende transfers

Standard-coach Guy Luzon stond ook gisteren weer aan de klaagmuur. De Israëliër raakt stilaan helemaal gefrustreerd door het uitblijven van versterking. Hij heeft zogezegd het volste vertrouwen in de elf die vanavond tegen Charleroi aan de aftrap komen, maar herhaalde eens te meer dat hij versterking verwacht en snel.

‘Ik beschouw de match tegen Charleroi niet als een nieuwe oefenwedstrijd. De voorbereiding is voorbij en het echte werk begint, maar wij zijn daar nog niet klaar voor. Zo eenvoudig is het. We zitten in een vervelende situatie en zullen deze moeilijke maand moeten doorkomen. We hebben geen andere optie. De voorzitter, onze scouts en ikzelf werken heel hard om de broodnodige versterkingen aan te trekken, maar tot dusver verliep dat erg problematisch. Niemand binnen de club had dit verwacht. We gingen er allemaal vanuit dat er de voorbije weken al enkele transfers zouden worden afgerond. Daar komt nog bij dat we met een handvol geblesseerden te maken hebben. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Stel je voor

dat ik een kok ben en ik moet een cake bakken. Dat lukt toch ook niet zonder de ingrediënten. Op dit moment is het daarom ook onmogelijk om onze ambitie al uit te spreken. Ik weet niet met welk team ik moet werken. Ik kan nu liegen en zeggen dat we een poging gaan doen om de Champions League te winnen, maar dat zou nergens op slaan.’

Eigen jeugd

Nu er nog geen stevig team staat, krijgen enkele jongeren vanavond de kans om zich in de kijker te spelen. Maar ook al zegt hij het omgekeerde, door al zijn verklaringen over het uitblijven van de gewenste versterkingen, lijkt Luzon niet meteen op de spelers van de eigen opleiding te rekenen. ‘Ik geloof in de ploeg die vanavond zal spelen. We zijn zeker capabel om Charleroi te verslaan. Het vertrouwen en de kwaliteit is er. Ik zal enkele jeugdspelers laten debuteren. Er kan er zomaar eentje doorbreken, maar die jongens hebben echt wel de volle steun van het publiek nodig. Dat is trouwens een van de dingen die ik beloofde toen ik hier toekwam. Dat ik de jeugd zou laten doorstromen. Julien de Sart heeft vorig seizoen al bewezen hoe goed de opleiding van Standard is. Hij krijgt zeker navolging, misschien zelfs vanavond al.’ (stjo)

Thuram: geen training, wel naar kraamkliniek

Yohann Thuram had gisteren een geldige reden om de training over te slaan. Hij trok met zijn vrouw naar de kraamkliniek. Zijn wederhelft stond op bevallen. Vanavond kan hij in principe wel zijn plek op de bank innemen. De doelman staat overigens in de belangstelling van Bastia. De voorzitter van de Corsicaanse club bevestigde dat de onderhandelingen met Thuram al aan de gang zijn in een Franse krant. (stjo)

Voorronde CL op Belgacom TV

Belgacom TV heeft de rechten aangekocht om beide Champions League voorrondewedstrijden tussen Standard en Panathinaikos uit te zenden. Wie een abonnement heeft op de betaalzender kan dus woensdag de heenmatch in Luik en op dinsdag 5 augustus de return in Athene volgen. (stjo)

Ezekiel op lijst voor UEFA

Standard diende gisteren zijn spelerslijst in bij de UEFA voor de derde voorronde van de Champions League. Imoh Ezekiel prijkt er wel degelijk op. Het lijkt er dus op dat zijn transfer niet eerstdaags afgerond wordt. Standard kan tot woensdag nog één extra speler toevoegen. De selectie: Ajdarevic, Arslanagic, Bulot, Carcela, Ciman, Ezekiel, Kawashima, Hubert, Mpoku, Mujangi Bia, Ono, Van Damme, Thuram, Stam, De Camargo, Milec, Trebel, Teixeira, Mmaee, Kabir, De Sart, Delogu, Fiore, Marquet, Koç, Mbombo, Milosevic, Yasar, Zennaro, Van Den Ackervecken en Pirard. (stjo)

 

CERCLE BRUGGE Sukuta-Pasu kon nog niet hernemen. Smolders is fit (kv)

W.-BEVEREN Robson, Cale en D‘Ulivo zijn twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Club Brugge. (bcd)

CHARLEROI Linksback Francis N‘Ganga, de nieuwe aanvoerder, maakt na negen maanden afwezigheid zijn wederoptreden in Sclessin, het stadion waar hij op 20 oktober 2013 een zware knieblessure opliep. (vdl) 

Corrigeer