Wie wordt korpschef?

Mechelen / Willebroek -

De nieuwe politiezone Mechelen-Willebroek gaat op 1 januari 2015 van start. Wie de leiding in handen krijgt is nog niet geweten. Yves Bogaerts, korpschef Mechelen, is kandidaat. William De Ley, korpschef Willebroek, denkt er nog even over na.

Nog tot 18 augustus kan voor de vijf jaar lopende functie gesolliciteerd worden. We polsten even de huidige twee korpschefs van Mechelen en Willebroek naar hun interesse. ‘Maar mogelijk komen nog andere kandidaten om het hoekje kijken. In principe kunnen alle hoofdcommissarissen uit Nederlandstalig België hun kandidatuur stellen. Maar ook nog een aantal commissarissen die in dienst waren voor de politiehervorming en die voldoen aan bepaalde voorwaarden’, zegt Maurice Dommicent, politiewoordvoerder in Mechelen.

Eén ding staat vast: wie de nieuwe korpschef wordt, zal vanaf 1 januari 2015 al meteen een belangrijk taak voor de voeten geworpen krijgen. Dan gaat de nieuwe zone Mechelen-Willebroek van start. ‘Maar het is de bedoeling dat de nieuwe korpschef al op 1 oktober aan de slag gaat. Een van de eerste taken die hij of zij gaat moeten uitvoeren is het opmaken van een begroting 2015 voor de nieuwe politiezone’, zegt de politiecommissaris.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad Mechelen-Lier van zaterdag 26 juli.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio