Geld maakt gelukkig, toch op Tomorrowland

Geld maakt gelukkig, toch op Tomorrowland

Foto: DBA

Boom - Champagne voor 24.000 euro? Het kan perfect op Tomorrowland. Net zoals een privédiner geprepareerd door Kobe Desramaults en Sergio Herman.

Na de passage van 180.000 bezoekers vorig weekend, ging vrijdag het tweede deel van de verjaardagseditie van Tomorrowland van start. Met evenveel festivalgangers en nagenoeg dezelfde line-up.

En ook nu weer moet je niet lang zoeken naar exuberante luxe. In het sterk beveiligde privédorp naast de mainstage prepareren sterrenchefs Kobe Desramaults en Sergio Herman twee keer per dag een 12-gangenmenu met aangepaste champagne en dito wijnen. Twaalf gasten genieten vier uur lang van een culinair hoogstandje met een perfect zicht op de mainstage. Prijskaartje van deze uitspatting: 17.500 euro.

Champagne om te spuiten

Niet rijk of beroemd genoeg: dan kom je er niet in. Maar niet getreurd, er zijn op Tomorrowland nog genoeg plekken om geld over de balk te gooien. In de Versuz-lounge of in de luxueuze Dreamville-lodges kan je een fles Champagne Ace Of Spades van Armand de Brignac van 24.000 euro ontkurken en ook in het VIP-vak bij de mainstage rollen de euro’s vlot over de toonbank. De 16-jarige Luis uit Mexico bestelde er voor zijn maten een 2.400 euro dure drieliterfles van Moët & Chan­don. Niet per se om te drinken, maar – zoals het hoort op ­Tomorrowland – om mee in het rond te spuiten.

Ook exclusief slapen is mogelijk op het festival. Voor 25.000 euro slurp je met twaalf man champagne in de Mansion: een volledig uitgerust privéhuisje in de natuur mét jacuzzi, room service en schoonmaakploeg.

Ook wie geen paar duizend ­euro te spenderen heeft, kan toch een beetje proeven van de luxe. Onder andere op het ­Cava-with-a-view-podium, met zicht op de mainstage. Van een bescheiden glaasje nippen zit er niet in. De bubbels worden er enkel per fles verkocht, van 40 euro voor de goedkoopste, tot 80 euro voor de duurste.

Zelfgemaakte mayonaise

Op Tomorrowland wordt er niet gegeten, maar gedineerd. Idealiter op de derde verdieping van Maison Wout Bru. Voor amper 28,5 euro krijg je een driegangenmenu geserveerd met perfect zicht op de mainstage. Voor de mensen met hoogtevrees is er op de begane grond de Belgian Steakhouse, waar je voor dezelfde prijs een extra sappige Belgisch wit-blauwe steak met zelfgemaakte mayonaise kan verorberen.

Festivalgangers die geen kostbare danstijd willen verspelen aan tafel, kiezen beter voor de B-Eats. Dat zijn sessies waarbij een dj samen met een bekende chef-kok zorgt voor een on-the-spot klaargemaakt topgerecht. Gisteren waren Peppe Giacomazza en Roger Van Damme aan de beurt

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S