Food

GETEST. Zo koel je een blikje frisdrank in twee minuten

GETEST. Zo koel je een blikje frisdrank in twee minuten

Foto: *

Wie een blikje frisdrank in twee minuten tijd ijskoud wil maken, heeft daar volgens dit filmpje geen koelkast voor nodig, wel ijs en een beetje zout. Wij testten een tijdje geleden of dit echt werk en willen je deze hack niet onthouden op een warme dag.

Het principe klinkt logisch: strooi zout over een kom met water en ijs, dan zal het ijs sneller smelten door de warmte van het blikje frisdrank, dat op zijn beurt sneller afkoelt. Helemaal nieuw is het trucje trouwens ook niet, het wordt ook gebruikt om flessen wijn of champagne sneller te koelen.

 

De test is behoorlijk eenvoudig: je neemt een kom, kraantjeswater, zout en een twintigtal ijsblokjes. We timen precies twee minuten voor we het blikje eruit halen, dat op die tijd is afgekoeld van kamertemperatuur tot zeer aangenaam fris.

Voor ijskoud heb je nog een paar minuutjes meer nodig. Deze truc werkt dus prima, maar vergeet niet voor je van het blikje drinkt het zoute water van de rand te vegen.

(deze test verscheen voor het eerst in juli 2014)

Corrigeer