Pallieters pakken 2-0 zege

Efficiënt Lierse houdt Oostende makkelijk af

Lierse is de competitie uitstekend begonnen. De Kempenaars wonnen namelijk met 2-0 van Oostende op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League. Alhassane Keita was de held van de avond met twee doelpunten.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Beide teams leken er zin in te hebben en zorgden voor een leuke aanvangsfase. Tot veel kansen leidde dat echter niet. Fernando Canesin was de gevaarlijkste man maar doelman Ihor Berezovskyy kwam nauwelijks in de problemen. Ondertussen pakte Oostende al drie keer geel. Lierse sloeg in de 20e minuut toe. Alhassane Keita scoorde de 1-0 na een voorzet van Hamari Traoré. Drie minuten later was het al 2-0. Opnieuw Keita was de afwerker na een mooie aanval van de Kempenaars.

KVO was aangeslagen en moest een tijd lang herstellen van de Kempense mokerslag. Ei zo na werd het zelfs 3-0 maar de poging van Wanderson Wamberto werd door Didier Ovono gered. De doelman van Oostende had daarna verzorging nodig. De voorsprong van Lierse bij de rust was meer dan verdiend.

Lierse controleert

Bjorn Ruytinckx mocht na de rust invallen en ging meteen stevig door op Hernan Losada. De Argentijn kon echter doorspelen. Veel meer kregen de Oostende-fans niet te zien. Lierse hield makkelijk stand terwijl de kustboys niet aan kansen toekwamen. Na een dik uur was Canesin bijna gevaarlijk maar Berezovskyy kwam goed uit.

De Oostendse motor viel helemaal stil en Lierse was niet van plan om aanvallend nog veel voor te stellen gezien de 2-0 voorsprong. In de slotfase zette Oostende echter nog alles op alles en bijna resulteerde dat nog in de aansluitingstreffer. Een doelpunt van Niels De Schutter werd afgekeurd voor een duwfout en een poging van Canesin, alweer hij, spatte uiteen op de dwarslat.

Opvallend:

Het ambitieuze Oostende krijgt meteen een tik te verwerken. De kustboys speelden een draak van een wedstrijd en konden Lierse eigenlijk nauwelijks bedreigen. Als Oostende beter wil doen dan vorig seizoen zal het volgende week thuis tegen kampioen Anderlecht uit een ander vaatje moeten tappen. Lierse begint verrassend sterk en vooral ontzettend efficiënt. Voor een team dat het vorig seizoen moeilijk had met scoren, is dat een goed voorteken.

Hoogtepunten:

11’ Poging Canesin. De doelman van Lierse gaat goed plat.

20’ GOAL. Alhassane Keita scoort voor Lierse SK. De spits, die ook in de voorbereiding goed bezig was, zet de bordjes op 1-0. Hij kan helemaal alleen binnen schieten op voorzet van Traoré.

23’ GOAL. Al snel na de 1-0 verdubbelt dezelfde Keita de score na een mooie aanval.

37’ Jali gaat even fel tekeer na een overtreding op hem.

38’ Wanderson moest scoren, maar Ovono heeft een goeie redding in huis.

47’ Hij gaat stevig door op Losada, maar de Argentijn kan verder spelen.

60’ Bourabia gaat gretig neer in de zestien, maar scheidsrechter Geldhof tuimelt er niet in.

63’ Bijna Canesin. De doelman van Lierse komt echter gepast uit.

88’ De Schutter scoort voor de bezoekers, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een duwfout.

90’ De bal van Canesin spat uiteen op de dwarsligger, pech voor Oostende.

Herbeleef de wedstrijd

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.