’t Botramkot deelt Dafalgans uit en legendarische barvrouw wordt geëerd

Regen zorgt voor mythische sfeer bij sluiting Vlasmarkt

Hilde Hurts, de legendarische bazin van het al even legendarische café ’t Krochtje, was gisteren aan haar driehonderdste Feestendag toe en werd letterlijk op de handen gedragen.

Gent - In de gietende regen sloten honderden feestvierders gisterenochtend om 10 uur op de Vlasmarkt de Gentse Feesten 2014 af. De sfeer deed aan Woodstock denken.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.

Het leek wel een rituele reiniging toen gisterenochtend rond 8.15 uur de hemelsluizen boven de Vlasmarkt opengingen. De honderden mannen en vrouwen die de afgelopen tien dagen hun lichaam serieus op de proef hadden gesteld, namen in de gietende regen afscheid van de Gentse Feesten. Er werd gedanst, gezongen, gekust en omhelsd. Toen The Doors door de boksen knalden en het nog harder begon te regen, leek het alsof Woodstock in Oost-Vlaanderen lag.

Toen even voordien, rond 8 uur, Bij Sint-Jacobs de laatste slow van de Gentse Feesten werd ingezet, was het nog droog. Op de tonen van Perfect Day van Lou Reed toonden tientallen koppeltjes nog maar eens dat een slow niet iets is vanuit de goede ouwe tijd. ‘De liefde, elkaar graag zien, elkaar vastpakken. Daar draaien de Gentse Feesten om. En nu allemaal naar de Vlasmarkt want daar spelen ze nog tot 10 uur muziek’, riep Guus Van der Kreeft, organisator van Gent Slowt.

Irish Coffee

Daar, op de Vlasmarkt, werd er tot in de vroeger uurtjes nog heel wat gedronken, zeg maar gerust gezopen. De liters bier en Irish Coffee die gisterenochtend nog over de toog gingen deden vermoeden dat heel wat feestvierders zijn opgestaan met een gigantische kater. Wie zich wilde wapenen tegen het gebonk in zijn of haar uitgedroogde hoofd kon naast het Botramkot terecht in het Dafalgankot. Daar kreeg iedereen die wilde, van Nicolas Marichal, de uitbater van het Botramkot, een pijnstiller.

300 dagen Gentse Feesten

Klokslag 9.30 uur - het was nog steeds aan het regenen - werd een heel speciale dame door de Vlasmarkt in de bloemetjes gezet. Hilde Hurts, de legendarische bazin van het al even legendarisch café ’t Krochtje (nu café Gloria) was gisteren aan haar driehonderdste Gentse Feestendag toe. In dertig jaar tijd miste ze nog geen dag. Sinds ze haar café verkocht, werkt ze tijdens de Gentse Feesten als sfeerbeheerder. Toen haar naam werd afgeroepen, droeg de menigte haar letterlijk op handen het plein rond.

Dj’s Mildo en Loud sloten de Vlasmarkt klokslag 10 uur af met Que Sera Sera van Doris Day. Nadien was het de beurt aan Ivago en de onophoudende regen om de Vlasmarkt schoon te maken. Dat ging zoals vanouds met de nodige horten en stoten maar tegen de middag was het meeste vuil weggespoeld. Wat rest, zijn alleen de herinneringen aan tien dagen feest. Tenzij ook die werden afgevoerd in een eindeloze stroom alcohol. Geen nood, binnen 355 dagen zijn het weer Gentse Feesten.


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio