KRC Genk zet Emilio Ferrera op straat

KRC Genk zet Emilio Ferrera op straat

Foto: MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency

Emilio Ferrera is ontslagen als trainer van KRC Genk. Dat werd maandagavond beslist in een speciale zitting van de raad van bestuur, die was samengeroepen na de zondag ontstane crisissituatie. De trainingen zullen in afwachting van een opvolger geleid worden door Pierre Denier.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De beslissing om de Brusselse coach de bons te geven na amper 1 speeldag in de Jupiler Pro League, kwam niet echt als een donderslag bij heldere hemel. In de vooravond al hadden Herman Nijs, voorzitter van de sportieve commissie, en Gunter Jacob, sportief directeur, tijdens een persconferentie laten verstaan dat de pijnlijke nederlaag in Mechelen Ferrera zwaar was aangerekend. Niet zozeer het verlies op zich, wel de manier waarop was in slechte aarde gevallen. 'Ik zag op het veld niks terug van de over-mijn-lijk-mentaliteit die je bij de start van het seizoen mag verwachten', klonk het bij Nijs. 'Ik miste gedrevenheid. Na die vroege voorsprong zakten we als een kaartenhuis in mekaar. Dat is eerst en vooral de verantwoordelijkheid van de spelers. Maar de trainer moet op dat vlak een toegevoegde waarde hebben.'

Emilio Ferrera volgde eind februari de ontslagen Nederlander Mario Been op bij de Limburgse club. De 47-jarige Brusselaar leidde Genk in extremis naar een plaats in play-off I en werd daarvoor beloond met een contractverlenging van twee seizoenen. Wie Ferrera opvolgt, is voorlopig nog onduidelijk. De trainingen zullen voorlopig geleid worden door assistent Pierre Denier. Zaterdag ontvangen de Limburgers op de tweede speeldag in de competitie Cercle Brugge.

Over de andere moeilijkheden bij Genk kan je meer lezen in Het Nieuwsblad van dinsdag 29 juli.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.