WielrennenElite z/c

Niels De Rooze: ‘Regelmaat aanhouden’

Brakel -

Niels De Rooze was zondag aan het feest in Landskouter. Meteen de tweede voltreffer dit seizoen voor de renner van het Josan To Win Cycling Team.

‘In de beginfase van de wedstrijd was het moeilijk om weg te geraken. Na enkele ronden reed er een groepje voor en die kregen een halve minuut bonus, maar in het peloton bleven ze niet stilzitten en zo volgde een algemene hergroepering. Op vier ronden van het einde begon er heel wat wind op de komen. Ideaal om een afscheiding te realiseren en daarop probeerde ik zelf iets te ondernemen. Ik kreeg een Amerikaan mee maar die kon nauwelijks overnemen. Ik stond er zo goed als alleen voor. Een halve ronde later kwamen er vijf renners aansluiten. We draaiden goed samen en kregen snel één minuut voorsprong. Ik wou het niet tot een spurt laten komen en probeerde in de slotfase op het klimmetje aan te vallen. Het lukte me om weg te geraken en ik hield stand tot op de streep’, vertelt Niels De Rooze de ontknoping van zijn zege.

De renner uit Brakel blikt met een goed gevoel terug op zijn seizoen tot hiertoe. ‘Ik mag eigenlijk niet klagen. Ik behaalde al enkele mooie ereplaatsen, maar er zat meer in. Ik kreeg meerdere keren met rugklachten te maken en ik reed ook enkele keren op belangrijke momenten lek. Ik hoop de huidige conditie nog een tijdje aan te houden en vooral mijn regelmaat aan te houden. Op termijn hoop ik een stapje hoger te kunnen mikken.’

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.