Bergkoning Majka wint vijfde criterium van Roeselare

Bergkoning Majka wint vijfde criterium van Roeselare

Rafal Majka wint voor Rui Costa Foto: PHOTOPRESS.BE

De Pool Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) heeft dinsdagavond onder ruime publieke belangstelling het vijfde na-Tourcriterium van Roeselare gewonnen. De drager van de bolletjestrui haalde het in een spannende eindsprint van de Portugese wereldkampioen Rui Costa. De Duitser Marcel Kittel vervolledigde, net als maandag in Aalst, het podium.

Tour de France op Sportwereld.be

Van bij de start werd er slag om slinger gedemarreerd, maar het duurde toch tot zowat tien ronden van het einde voordat de eigenlijke finale losbarstte. Die werd ingezet door kersvers Belgisch mountainbikekampioen Sven Nys. Hij opende de debatten en kreeg de Nederlander Niki Terpstra en de Tsjech Leopold Konig mee in steun. Twee ronden verderop waren zij er evenwel aan voor de moeite.

Dat was het sein voor Jens Keukeleire om aan te vallen. Hij zorgde ervoor dat er een breuk kwam in het peloton, waardoor nog slechts elf kanshebbers op de eindzege overbleven. In volle finale probeerde Terpstra het nog eens, maar op twee ronden van het einde sprongen Rui Costa en Majka weg. Kittel porde zijn teamgenoot John Degenkolb nog aan om de kloof te dichten, maar dat lukte niet meer. In de daaropvolgende sprint haalde Majka het nipt van Rui Costa.

Majka: 'Nu zet ik alles op Ronde van Polen'

'Zo'n criterium is echt wel niet te onderschatten. Het is steeds maar draaien en keren en optrekken. Dat kruipt op den duur toch in de kleren en vooral in de kuiten, zeker na zo'n lastige en vermoeiende Tour de France', zo zei Majka na afloop. 'Roeselare was mijn laatste criterium. Ik trek nu naar de Ronde van Polen, die van 3 tot en met 9 augustus plaatsvindt. Daar wil ik opnieuw tonen dat mijn conditie erg goed is. En koersen in eigen streek is toch altijd iets heel speciaals.'
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.